Indre Mission vil ikke tolerere krænkende adfærd

I forlængelse af den offentlige debat om seksuelle krænkelser og den seneste IM-leder i impuls offentliggør Indre Mission sine interne politikker for håndtering af sexchikane og seksuelle overgreb

Indre Missions politikker for krænkende adfærd og overgreb er samlet i to dokumenter, som indgår i Indre Missions personalepolitikker.

Det ene dokument er retningslinjer for, hvordan Indre Mission vil håndtere anklager om seksuelle overgreb begået af medarbejdere. Dokumentet er fra 2003.

Det andet dokument er fra 2018 og er retningslinjer for, hvordan Indre Mission håndterer krænkende adfærd af seksuel karakter.

Begge dokumenter har fokus på håndtering af krænkelser i forhold til IM’s medarbejdere.

Gør noget ved det

”Når vi nu offentliggør dem, er det dels for at alle i og omkring vores bevægelse kan se, hvordan vi arbejder med disse udfordringer, og dels for at opmuntre alle, som oplever enten overgreb eller krænkende adfærd til at gøre noget ved det,” forklarer vicegeneralsekretær Peter Nord Hansen.

Hvis nogen i Indre Mission lokalt eller i mødet med en af IM’s medarbejdere oplever seksuelle overgreb, opfordrer Peter Nord Hansen til, at man straks henvender sig til Indre Missions ledelse, som har nedsat et udvalg til at håndtere anklagen og hjælpe den forurettede.

”Vi vil ikke tolerere krænkende adfærd i Indre Mission,” siger Peter Nord Hansen og peger på, at vejledningen om sexchikane opmuntrer til i første omgang at dele det med en fortrolig og evt. sammen med vedkommende henvende sig til den lokale ledelse.

”Hvis det af en eller anden grund ikke opleves oplagt eller muligt, må man henvende sig til mig,” siger Indre Missions vicegeneralsekretær, som vil tage ansvar for at håndtere situationen.
 

Dokumenter:

Håndtering af sexchikane
Retningslinjer ang. seksuelle overgreb

Kontaktoplysninger:

Vicegeneralsekretær
Peter Nord Hansen
T: 82271201/26892201
E: Send mail

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer