Kærlighedens arv - indremission.dk
Indre Missions Tidende

23.03.2014

Kærlighedens arv

En arv kan være andet end penge
"Vær et forbillede for de troende i tale, i adfærd, i kærlighed, i troskab, i renhed" (1 Tim 4,12).

"Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever, og jeg skal bo i Herrens hus alle mine dage" (Sl 23,6).

Hvilken arv vil du gerne give videre til dine børn? Når du dør, efterlader du måske en fysisk arv af en vis størrelse: penge, tøj, møbler, biler og så videre. Men den vigtigste arv, du kan give videre til dine børn, er arven efter dit ægteskab.

    John begravede sin gamle far på 78 et år efter, at hans mor var død. Hans far havde boet på plejehjem i flere år og havde ikke flere penge tilbage. Han efterlod sig ikke nogen økonomisk arv.

    "Før han døde, sagde han, at jeg skulle have hans vielsesring," husker John.

    "Da jeg tog hen på plejehjemmet efter begravelsen, gav de mig en taske med fars tøj. Allernederst lå en lille plasticpose med hans vielsesring. Nu har jeg den ring liggende på min kommode, og jeg ser på den hver dag og tænker på, hvor trofast far var i sit ægteskab med mor i mere end 50 år. Jeg tænker på alt det, han gjorde for mig, da jeg var lille, og jeg beder til, at jeg må være en lige så god ægtemand og far, som han var."

    John fortæller her om en arv, der betyder langt mere end materielle værdier. Apostlen Paulus skrev til Timotheus og opfordrede ham til at være et eksempel for andre med sit liv, sin tro og sin kærlighed. Det er også den udfordring, vi står over for. Hvad vil vores børn tænke, når de en dag står med vores vielsesring i hænderne?

Artiklen er et uddrag af "100 kærlige hilsner" af forfatteren Gary Chapman, som også har skrevet "Kærlighedens 5 sprog".

Fakta

Gary Chapman
100 kærlige hilsner
Fokal, Forlagsgruppen Lohse
205 sider – 199,95 kr.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter