Kolding begyndte med grisen og sluttede med Kristus - indremission.dk
Indre Missions Tidende

16.09.2016

Kolding begyndte med grisen og sluttede med Kristus

Ca. 200 nysgerrige og venner af IM kiggede forbi, da Kolding IM fejrede sit nye missionshus
"Man kan godt begynde med grisen og ende med Kristus." Ordene var IM-høvdingen Vilhelm Becks opskrift på at nå landbobefolkningen med evangeliet. Men lørdag den 10. september blev det gamle citat vakt til live igen som dagsprogram for festlighederne ved indvielsen af Koldings nye missionshus.

    Allerede fra morgenstunden roterede to grise over åben ild bag missionshuset, mens flere gik rundt i gågaden med kaffe, popcorn og lykkehjul for at invitere koldingenserne med til indvielsen. Pladsen foran missionshuset var således fyldt, da Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, med hjælp fra tre lokale klippede den røde tråd til taktfaste klapsalver.

    "Da man i 1883 byggede det første missionshus på denne grund, som dengang lå i udkanten af byen, skete det, fordi de åndelige vækkelser havde så godt fat på Kolding-egnen, at man ikke længere kunne samles i private hjem," sagde Hans-Ole Bækgaard i sin indvielsestale. "I dag er tiden en anden, men det er en stor glæde, at der også i dag er nogen, som vælger at bygge missionshus, så både nuværende og kommende generationer kan samles om forkyndelsen af Guds ord. Det er min bøn, at mennesker også i det nye hus må lære Jesus at kende, akkurat som i det gamle hus."

Nyt hus med gammelt navn

Det nye hus ligger ikke bare på samme adresse som det gamle. Også det gamle navn følger med. Så snart skiltemaleren er færdig, vil navnet "Bethel" komme til at pryde den murede facade, akkurat som på det gamle. "Bethel" betyder "Guds hus" og omtales i Første Mosebog 28 som det sted, hvor patriarken Jakob drømte om en stige, der nåede fra himmel til jord. Og det er netop, hvad Indre Mission i Kolding ønsker for byens missionshus. Det skal være et Guds hus, og det skal forbinde himmel og jord for enhver, som træder over dørtrinnet. Derfor var der også flertal for at bevare det gamle navn, selv om en navnekonkurrence havde kastet flere forslag af sig.

    Efter indvielsen og store lagkager var der mulighed for at overrække gaver og bringe hilsener, og flere af byens kirker og organisationer benyttede lejligheden til at ønske tillykke og alt godt for Indre Missions arbejde i Kolding.

    130 havde på forhånd købt billet til helstegt pattegris, og der var rift om borde og stole i teltet på den nyanlagte parkeringsplads bag missionshuset. Kl. 19 begyndte aftenprogrammet med et rids over hele byggeforløbet, og der var festlige indslag fra både børn og IMU'ere.

Ny start med nye muligheder

Senere på aftenen nåede deltagerne til den sidste del af Vilhelm Beck-citatet, da ungdomskonsulent Andreas Bøge forkyndte om disciplen Johannes.

    "Johannes var sammen med sin bror kendt som én af de temperamentsfulde 'tordensønner', og flere steder i evangelierne får vi indtryk af, at han også havde både konkurrencementalitet og spidse albuer," sagde Andreas Bøge. "Men der skete noget med Johannes. Alle de gamle etiketter, han havde på sig, blev revet af ham i mødet med Jesu kærlighed. Derfor kunne han i Johannesevangeliet 13,23 sætte en helt ny etikette på sig selv som 'den discipel Jesus elskede'. Tordensønnen blev til kærlighedens apostel, som ikke mindst i sine breve skrev stærkere om kærligheden end nogen anden."  

    Det var dog ikke kun Johannes, som kunne få en ny start og nye muligheder, understregede Andreas Bøge.

    "Jesus tilbyder os alle en ny begyndelse, og vi kan alle tage imod det prædikat, Johannes gav sig selv: den discipel, Jesus elskede. Må det nye missionshus i Kolding også blive en ny start med nye muligheder for missionsarbejdet her."

    Flere af de frivillige, som har lagt arbejdstimer i færdiggørelsen af missionshuset, blev takket i løbet af dagen. Men den største tak gik til ham, som har fået et nyt Bethel – et nyt "Guds hus" i Kolding. Det sørgede UNITE Lovsang fra Randers for, da bandet spillede op til lovsang som afslutning på dagen.

Missionshuset Bethel

Missionshuset Bethel er opført centralt i Kolding på samme adresse som det tidligere missionshus fra 1883. Det nye hus indeholder 412 etagekvadratmeter i to plan. I stueplan findes entre, toiletter, køkken, café og mødesal. På 1. sal findes et stort børnelokale samt to mindre kontorer, hvoraf det ene benyttes af regionsleder Bjarne Taulborg.

På sigt ønskes en sammenbygning med naboejendommen - en tidligere missionærbolig, som i dag er indrettet med to lejligheder. Lejlighederne er pt. lejet ud, men det er tanken på et tidspunkt at inddrage den ene lejlighed som ungdomslokaler.

Den samlede byggesum er endt på 5.450.000 kr., som primært er finansieret ved gaver og tilsagn fra private. Gælden i huset forventes at være indfriet i løbet af 10 år.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter