Kristne forfølges - indremission.dk
Indre Missions Tidende

16.05.2019

Kristne forfølges

Hvis vi ikke kan tale om kristenforfølgelse ude i verden, er det også svært herhjemme
Vi lever lykkeligvis i et land med en lang tradition for åndsfrihed og respekt for hinanden. I mange generationer har denne frihed baseret sig på kristne grundværdier om næstekærlighed og medansvar. Men sådan er det ikke længere.

    Selvom vi stadig taler om Danmark som et »kristent land«, så er de kristne værdier ikke længere selvfølgelige, og rummeligheden og respekten baserer sig i dag mere på humanistiske og sekulære principper for demokrati og rettigheder.

Mistænkelighed overfor tro

Derfor er det også blevet svært for mange af vores politikere at tale klart og tydeligt om forfølgelse af kristne. Både ude i verden og herhjemme, for eksempel på vores asylcentre. Vores politikere og meningsdannere har i dag også svært ved at anerkende religiøse livssyn, der ikke underordner sig den herskende politiske moral. Det gælder også klassisk kristen tro, som mange i dag ser på med mistænkelighed og undren.

    Hvis ikke vi tør tale om den massive forfølgelse af kristne ude i verden, så lukker vi også øjnene for den herhjemme, og så er det kun et spørgsmål om tid, inden vi oplever det samme i Danmark. Her kommer det nok blot til at ske i den politiske korrektheds navn.

Respekt for alle

Ind i denne strøm af modstand mod tro og religion vil vi tale en generel respekt for minoriteter op, uanset om det er kristne, muslimer, Jehovas Vidner eller andre mindretal. Og vi må være specifikke, så vi ved, hvad og hvem vi taler om. Ellers er det svært at komme med bud på konkrete løsninger, lyder det i impuls nr. 10/2019.

    Uanset hvem der forfølges, så tager det vores allesammens frihed, når det sker.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter