Livet med Gud kræver aktive valg - indremission.dk
Indre Missions Tidende

06.03.2020

Livet med Gud kræver aktive valg

Kristne værdier kræver daglige prioriteringer, som kan være udfordrende. Men der er hjælp at hente
En stor del af dette impuls har fokus på, hvordan troen på Gud sætter retning og rammer for det daglige, praktiske liv. Det drejer sig om stilletiden sammen med Gud, om vores valg og værdier, om hvordan vi rækker evangeliet videre til vores børn, og hvordan vi deler det med hinanden. Alt sammen er det noget, som fylder, og som til tider også udfordrer alle kristne, som ønsker at leve deres liv med Gud.

Værdierne i IM

I dette nummer præsenterer vi de første resultater af den store værdiundersøgelse, som blandt andet impuls’ læsere deltog i for nogle måneder siden. En foreløbig analyse fortæller, at det kun er få spørgsmål, IM’s venner ser meget forskelligt på. Det er spørgsmål, som blandt andet er præget af vores uddannelsesmæssige baggrund og af den familie, vi kommer fra. Læs mere i kronikken, der er skrevet af forskerne bag undersøgelsen.

     Selvom vi deler de fleste åndelige værdier, så har kristne alligevel forskellige behov og udfordringer, også når det kommer til at pleje relationen med Gud. Vi har dog alle brug for at tale med Gud og spørge ham til råds. For nogle er det en daglig og svær kamp, som hele tiden forstyrres af alle mulige andre tanker og gøremål. Sådan oplever Simon Nielsen det. Han fortæller om, hvordan han har brug for struktur og rum.

Det lette åg

For andre kan udfordringen være, at troen let går på autopilot. Men livet med Gud kræver aktive valg og daglige prioriteringer. Når de opleves vanskelige og måske endda udmattende, er det godt at blive mindet om det særlige åg, som kun Jesus tilbyder os. Elisabeth Holdensen fortæller om den lettelse, det var for hende at opdage, at det åg, Jesus giver, også giver hvile.

     For mange handler den daglige kamp lige så meget om at række evangeliet videre til børnene eller til vennerne og familien. Det giver Gitte Rasmussen gode råd til. Og i en reportage fra Nordsjælland møder vi det nye samtaleoplæg Udforsk Livet. Der er nok at gå i gang med.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter