Lokale IM-fællesskaber tager imod ukrainere - indremission.dk
Indre Missions Tidende

10.03.2022

Lokale IM-fællesskaber tager imod ukrainere

Henvendelser fra lokale IM-fællesskaber har fået Indre Mission til at kigge nærmere på, hvad der kan lade sig gøre ved udlejning af missionshuse
Tilstrømningen af ukrainske krigsflygtninge har fået flere lokale IM-fællesskaber til at overveje, hvordan de kan hjælpe med at tage godt imod flygtninge. Indre Mission har i den forbindelse modtaget flere forespørgsler om, hvilke regler der gælder for udlejning af landets missionshuse og har udarbejdet en vejledning til bestyrelserne for de lokale missionshuse.

Vejledningen fastslår, at da missionshusene generelt ikke er godkendt til beboelse, skal der altid søges godkendelse til overnatning i kommunens byggesagsafdeling, som kan give en midlertidig godkendelse. Strækker udlejningen sig længere end 5 døgn skal indkvarteringen arrangeres i samarbejde med en anerkendt organisation eller myndighed, fx Røde Kors, og der skal laves en kontrakt, der fastlægger ansvar og omkostninger.

En generel godkendelse til at huse flygtninge fra Ukraine i IM's missionshuse, kræver en særlov fra Bolig- og Planstyrelsen, og den er på nuværende tidspunkt ikke gældende.

Varme hjerter og åbne døre

”Vi skal åbne både hjerter og døre for de ukrainske flygtninge,” opfordrer Indre Missions generalsekretær Jens Medom Madsen, som foreslår, at man i stedet for egentlig indkvartering i missionshusene undersøger overnatningsmuligheder i private hjem og til gengæld åbner missionshusene for almindeligt ophold, bespisning, møder og andre sociale aktiviteter målrettet ukrainerne.

”Missionhusene er indrettede til forkyndende møder og aktiviteter, og det ønsker vi selvfølgelig, at der fortsat skal være plads til,” tilføjer generalsekretæren.

20.000 flygtninge til Danmark

De danske myndigheder forventer, at ca. 20.000 ukrainske flygtninge de kommende uger vil ankomme til Danmark, og der er et bredt politisk ønske om, at Danmark tager godt og varmt imod dem alle. I den forbindelse har Udlændinge- og Integrationsministeriet bedt alle landets kommuner om at finde lokaler, der egner sig til at huse ukrainske flygtninge.

For de ukrainere som søger asyl i Danmark har myndighederne ansvar for deres indkvartering og kan dermed også hjælpe økonomisk og praktisk. De ukrainere, som ikke søger asyl, er i landet på samme vilkår som turister, og derfor er de selv eller deres værter ansvarlige for alle udgifter og fornødenheder.

Vejledningen for brug af IM's missionshuse til ukrainske flygtninge


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter