Magtesløsheden kan opleves på mange måder

Impuls har spurgt en række personer om deres oplevelse af magtesløshed i forbindelse med coronakrisen

Læs flere fortællinger i impuls nr. 11/2020

Gud har altid holdt hånden under mig

Kalenderen var fyldt, og Søren Follmann så frem mod sin travleste sæson nogensinde, da coronakrisen på få dage aflyste alle aftaler. Søren driver virksomheden Steady, som leverer lyd og lys til en lang række store arrangementer, herunder også bibelcampings, stævner og koncerter i kirkeligt regi.

»I starten var jeg optimist, men efter en uge frygtede jeg, at dette kunne koste mig virksomheden,« fortæller Søren.

»Jeg er meget bevidst om at have Gud med i det, jeg laver. Men lige i de dage følte jeg mig særligt afhængig af ham. Jeg tror, at Gud har givet mig evner til det, jeg gør, og indtil videre har han altid holdt hånden under mig. Det blev jeg mindet om i de dage.«

Søren lagde hovedet i blød, og snart var han én af hovedkræfterne bag en stor drive in-gudstjeneste i Aarhus påskedag. Den idé blev forløberen for »P-scenen« på Strandkrogen i Aarhus, hvor Steady sammen med andre aktører er med til at skabe rammerne for en række store drive inarrangementer i corona-tiden.

»Det er med til at holde os i live, men vi kan ikke leve af det på sigt. Til gengæld er det fedt at opleve, hvordan vores kommercielle partnere bliver imponerede over den handlekraft og frivillighed, som vi kristne er i stand til at mobilisere på meget kort tid. Det gør stort indtryk,« siger Søren.

Gud er heldigvis større end corona

Rikke Lodberg Pedersen har på tæt hold oplevet, hvordan sundhedsvæsenet forberedte sig på at modtage corona-patienter. Hun er sygeplejerske på psykiatrisk afdeling i Aarhus, hvor mange patienter blev sendt hjem i midten af marts.

»I starten udskrev man dem, der kunne klare at være derhjemme, men nu får vi igen flere og dårligere patienter. Gruppen af psykisk sårbare bliver ramt på en helt anden måde af ensomheden, og det kommer vi til at mærke i lang tid fremover,« fortæller Rikke.

Hun har også selv oplevet magtesløsheden og ensomheden undervejs.

»Jeg var selv syg i tre uger. Det var i begyndelsen, så jeg blev ikke testet, men jeg havde flere symptomer på corona og lå bare derhjemme i min lejlighed med feber og måtte få andre til at handle for mig. Det var svært at være så meget alene.«

For hende har det været afgørende, at hun ikke har stået alene med frustrationer og bekymringer.

»Jeg har haft et stort behov for at have Gud med i det hele. Gud er heldigvis større end corona, og det har været et holdepunkt midt i det hele. Usikkerheden og bekymringerne bliver hurtigt til en altoverskyggende magtesløshed, men det er en hjælp for mig at aflevere den hos Gud. Jeg ved ikke, hvordan andre håndterer det uden.« 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …

Annoncer