Med holdninger på afveje - indremission.dk
Indre Missions Tidende

04.10.2019

Med holdninger på afveje

Når vi forfalder til at tænke dem og os, så mister vi næstekærlighedens blik for hinanden
Jeg kan godt forstå, at de kristne homoseksuelle forlader det kristne fællesskab, siger Jacob Munk Rosenlund i impuls nr. 20/2019, hvor han fortæller om den vanskelige dialog om kristen seksualetik.

    Somme tider gør vi bedst i blot at tie stille og lytte i stedet for at kridte banen op med de rigtige holdninger, konkluderer han. Vi ved alt for lidt om de kampe, som vores homoseksuelle eller transkønnede medmennesker står i.

Nærhed eller afstand

Vores liv formes langt på vej af, hvordan vi møder og oplever mennesker omkring os. Det er afgørende helt fra den tidligste barndom, og det fortsætter livet igennem. Møder vi åbenhed, tillid og omsorg, så er chancen for et liv med gode og sunde relationer størst.

    Jeg holder af at være sammen med mennesker, som interesserer sig for mig og spørger nysgerrigt og åbent ind til mit liv. Netop derfor øver jeg mig også i at møde andre på samme måde.

    Det er i de personlige møder med hinanden, at vi sætter vores afgørende aftryk i livet. Det er her, vi skaber nærhed eller afstand. Og det er her, vi har muligheden for at udleve den næstekærlighed og det vidnesbyrd, som Jesus prøver at lære os.

Mennesket først

I Jørgen Paakjær Moeslunds prædiken om den sørgende kvinde fra Nain møder vi netop den næstekærlighed, som hverken spørger efter tro eller gerninger, men blot møder et sørgende menneske med forståelse og omsorg. Jesus mødte mennesker, hvor de var, og med, hvad de havde. Dette udgangspunkt skal vi også have.

    Det samme kan vi lære af interviewet om farisæerne og sabbatten, hvor Britta Bank Møller bemærker, at det for Jesus er vigtigere at gøre godt mod andre end at overholde bestemte regler om helligdagen. Det handler om at sætte mennesker først.

    Når det ikke lykkes os, så er det godt at blive mindet om både Samson og David, som hver for sig var svage og mislykkede mænd, men som Gud brugte til noget stort. Gud har magt til at føre sin plan igennem ved hjælp af skrøbelige mennesker.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter