Mørket forsvandt ved forbøn - indremission.dk
Indre Missions Tidende

26.01.2014

Mørket forsvandt ved forbøn

Lilly stoppede med det alternative, fordi hun ikke ville lede mennesker i en forkert retning
Da Lilly for anden gang blev ramt af stress og dens følgevirkninger, var hun villig til at gøre hvad som helst for at komme ud af det.

    "Jeg var så desperat, at jeg sagde til nogle bekendte, at jeg var ligeglad, hvor kraften kom fra. Om den så kom fra rummet, bare den virkede," fortæller Lilly Liltorp, der er 43 år og bor lidt uden for Næstved sammen med sin mand og to børn.

    Hun søgte på nettet og i aviser for at finde hjælp.

    "Jeg fandt rigtig mange alternative behandlingsformer mod stress. I dag undrer jeg mig over, at jeg overhovedet ikke mødte kirken blandt de tilbud," siger Lilly.

Jeg healede min mand

I 2012 kom Lilly i kontakt med en person i Næstved, der var healer og kørte selvudviklingskurser inden for den alternative behandlingsform "reiki". Lilly deltog i flere weekendkurser og blev godt kendt med healing, meditation, trancer, clairvoyance og kommunikation med ånder.

    Hun nåede at blive indviet i reiki første og anden grad, inden hun stoppede efter et år. Lilly oplevede, at det alternative hjalp hende.

    "Reiki gav mig ro og energi gennem meditation, og på et tidspunkt healede jeg min mand og mine børn, og det virkede," forklarer Lilly.

    Da hun bevægede sig ind i den alternative verden, var hun i tvivl, om det var det rigtige, hun gjorde. Men i desperation efter hjælp stillede hun ikke nogen spørgsmål. Efterhånden voksede tvivlen om alt det, hun var i gang med.

    "Jeg kunne ikke få tingene til at hænge sammen mellem det, der blev sagt og gjort. Jeg tror, det var Gud, der rodede ved mig og fik mig til at tvivle," fortæller Lilly.

Den kristne veninde

Lilly har tænkt over, hvorfor hun fornemmede, at der var noget, som ikke var rigtigt, og hun tror, at det var på grund af hendes positive oplevelser med Gud i barndommen i Aulum.

    "Jeg har en kristen veninde, og jeg kom meget hos hendes familie, for jeg kunne lide det kristne fællesskab, og jeg mærkede et nærvær. Jeg nød aftensangen, og vi læste tit i Bibelen. Jeg fulgtes nogle gange med min veninde til søndagsskole og senere i et kristent ungdomsfællesskab. Sammen med min veninde begyndte jeg på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing (KG)," siger Lilly, der stoppede på KG.

    "Jeg trak mig fra Gud, for jeg kunne ikke forstå, hvorfor han ikke kunne ordne mine problemer, når han var Gud."

Tvivlen blev for stærk

Tvivlen blev så stærk, at Lilly stoppede med reiki. Hun ville finde ud af, hvordan tingene hang sammen, og hvad der var sandt og forkert.

    "Jeg undersøgte en masse alternative religioner på nettet, og jeg kom frem til, at deres pakkeløsning stod på den ene side af en skarp linje, og på den anden side var kristendommen og Gud og sandheden," forklarer Lilly, der valgte Gud og sandheden.

    Lilly kunne heller ikke fortsætte med det alternative, fordi hun havde fået samvittighedsnag over, hvor hun førte mennesker hen.

    "Jeg var villig til at tage ansvaret for min egen sjæl, men ikke for at lede andres sjæle i en forkert retning. Jeg er en super god sælger for ting, jeg kan stå inde for og tror på. Jeg var ikke længere villig til at sælge det forkerte budskab."

Min bøn blev forstyrret

Lilly havde siddet alene derhjemme og var kommet frem til, at Gud er den eneste, der har sandheden. Men så fulgte en stor udfordring.

    "Jeg tænkte: Hvad gør jeg nu? Hvordan får jeg det alternative ud af hovedet? Jeg var også bange for at møde Gud, for jeg havde fornemmet ting, og hvad nu hvis jeg ikke kunne kende forskel på det, der kom fra Gud, og den alternative verden. Jeg begyndte at bede, og jeg tudede helt vildt og var ked af det, jeg havde gjort. Jeg tog i kirke, og jeg kom ind i en kamp med det åndelige. Jeg følte mig beskyttet af Guds hænder, men i lang tid havde jeg svært ved at bede, fordi mine tanker blev forstyrret, og jeg havde kvælningsfornemmelser."

De bad for mig

"Jeg snakkede med min gamle kristne veninde fra Aulum, og hun fortalte mig om bogen 'Med ført hånd'. Jeg kontaktede forfatteren, som sendte mig et eksemplar, og jeg havde flere gode samtaler med hende," fortsætter Lilly.

    "Jeg havde brug for at snakke med nogle kristne, og jeg ledte efter et kristent fællesskab. En dag var jeg inde på Indre Missions hjemmeside og læste om nogle medarbejdere, Hanus Poulsen og Jakob Østergård, der bor i Slagelse. Jeg kontaktede Jakob Østergård, og jeg besøgte ham og Hanus Poulsen. Da de havde hørt min historie, bad de for mig. I bønnen bad de om, at mørket måtte forsvinde. Bagefter mærkede jeg en lettelse, og jeg var så glad.

    Da jeg kom hjem, skilte jeg mig af med alle mine 'reikiting'. Hver gang jeg smed noget i skraldespanden, sagde jeg: 'Vig bort Satan i Jesu Kristi navn', og jeg fik det bedre."

Min mand respekterer mig

I dag kommer Lilly i Indre Mission i Vordingborg.

    "Fællesskabet med kristne er alfa og omega for mig, for det kan nogle gange være svært at huske at læse i Bibelen og at bede," fortæller hun.

    "Min mand respekterer fuldt ud, at jeg kommer i et kristent fællesskab. Her hjemme læser jeg i Bibelen om aftenen og tænker på Gud og beder til ham i løbet af dagen. Jeg hører også meget kristen musik på YouTube, for det giver mig ro."

    Lilly har erfaret, at den ro, Gud giver, er en hel anden end den ro, som det alternative kan tilbyde.

    "Gud stiller ikke krav. Han elsker mig, som den jeg er. Han forandrer mig på en stille og rolig måde," siger Lilly.

    "Jeg har været utrolig frustreret og ked af, hvad jeg har udsat mine kære for. I dag er jeg overbevist om, at de er under Guds beskyttelse, og at jeg er tilgivet for mine synder."

Jeg tog en kæmpe bid

"Jeg er dybt taknemmelig for, at Gud ikke gav slip på trods af, hvad jeg bød ham. Det er efter min mening ikke kun Adam og Eva, der har spist af æblet. Jeg tog en kæmpe bid, og det smagte fantastisk, indtil det ramte mavesækken og tog over. Det undergravede den person, jeg er, og den, som jeg er skabt til at være," fortsætter Lilly.

    "Vi spiser alle i ny og næ af æblet af forskellige årsager, men livet, lykken, roen og kærligheden findes ikke der, men hos Gud. Det fedeste er at tænke på, at Jesus har været i vores sko og ved, hvor svært livet kan være. Derfor er han min allerbedste ven, og hos ham kan vi alle finde trøst. Når min datter engang imellem har svært ved at sove, fortæller jeg hende, at når mor har det svært og ikke kan sove, forestiller jeg mig, at Jesus putter mig."

    Men der er en ting, der er svært for Lilly i livet som kristen.

    "Jeg bokser mest med, at jeg er en kontrolfreak, som skal lære at slippe kontrollen og have fuld tillid til Gud. Jeg har været vant til at klare mig selv. Jeg er ikke vant til at få en hjælpende hånd ind fra højre."

Der er en åndelig verden

Erfaringerne med det alternative har åbnet Lillys øjne for, at der foregår meget mere, end mennesker kan se og forstå.

    "Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er meget mere mellem himmel og jord, og at der er en åndelig verden ved siden af os," forklarer Lilly.

    "Der er kæmpe forskel på Gud og ånder. Gud kan du ikke kommandere med. Det kan du med ånder, indtil de overtager dig.

    Den onde og åndeverdenen kommer snigende ind og gør alt for at bedrage mennesker. Derfor skal man være varsom og ikke kaste sig ud i det alternative. Man skal bede rigtig meget om beskyttelse."

    Lilly fraråder på det kraftigste at søge guidede meditationer på nettet og alle andre alternative behandlingsformer.

    "Jeg tror, at mennesker er bange for at vælge kristendommen, for så får det konsekvenser. Folk ved bare ikke, at de ikke er alene i kampen mod det, de skal give afkald på. De får rigtig meget hjælp. Og de får et helt andet liv, når de fylder tomrummet op med Jesus."Læs bladet her:
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter