Nina er lykkelig for IKC - indremission.dk
Indre Missions Tidende

27.04.2014

Nina er lykkelig for IKC

I Internationalt Kristent Center i København bliver Nina accepteret som den, hun er
For 20-årige Nina Nielsen fra Lyngby er det kommet til at betyde noget særligt at være frivillig i Internationalt Kristent Center (IKC), der holder til i missionshuset Bethesda i København.

    "Lykken er, at jeg kan være her iblandt så mange forskellige mennesker fra så mange forskellige steder og kulturer i verden. Det, at jeg kan lytte, når de har det svært, og gøre en forskel, betyder meget for mig. Jeg er så glad for at komme her, og at jeg kan bruges. Jeg bliver accepteret, som den jeg er, selv om jeg er lidt langsom i mine arbejdsopgaver og har nogle indlæringsproblemer," understreger Nina.

    Nina tilbringer en del timer i IKC, hvor hun hjælper til med de praktiske opgaver omkring dansk- og engelskundervisningen. Hun har også prøvet noget helt nyt.

    "I dag har jeg haft min første undervisningsgruppe i engelsk, hvor jeg har hjulpet nogle af eleverne med deres sprogstudier," forklarer hun.

    "Jeg holder også meget af at deltage i det bibelstudie, som vi har hver mandag."

Faldet til i IMU

For et år siden kom Nina i forbindelse med IKC ved lidt af en tilfældighed.

    "Jeg ville gerne forbedre mine engelskkundskaber, og min mor fortalte, at hun havde set på nettet, at man kunne få gratis engelskundervisning i Bethesda," fortæller Nina, der faldt for fællesskabet og stemningen i huset.

    "Jeg blev taget rigtig godt imod, og jeg blev så glad for det hele, at jeg vendte tilbage i form af et praktikforløb."

    Det har også fået andre positive følger.

    "En volontør i Bethesda spurgte, om det var noget for mig at komme med i en gruppe, hvor unge kristne mødes. Det ville jeg gerne," fortæller Nina, der hurtigt faldt til gruppen.

    "Jeg glæder mig virkelig til hver gang, vi mødes. Jeg synes, at jeg kan være mig selv sammen med de andre, og det betyder meget for mig."

    Nina trivedes på samme måde, da hun for nogle år siden var med i et gospelkor i en kirke i Aarhus.

    "Min mor så et opslag for det og spurgte, om det ikke var noget for mig. Det var noget, jeg blev rigtig glad for. Jeg kunne lide det kristne fællesskab og hele atmosfæren i kirken," forklarer Nina.

Jesus er kommet tæt på

Gennem IKC har Nina fået et tæt forhold til Jesus.

    "Jeg kan mærke, at han hjælper mig i min hverdag. Når jeg ikke kan finde vej i ting, hjælper det at læse i Bibelen og at bede til ham. Det fylder mig med håb og gør gode ting inden i mig, som styrker mig," siger Nina, som også synes, at hun er ny i mange ting.

    "Jeg er i en læringsproces, hvor jeg er i gang med at lære mere om Jesus, og hvad Bibelen indeholder."

    Ninas uddannelsesplaner er også bestemt af det, hun har mødt i IKC.

    "Jeg er ved at finde ud af, hvad jeg skal i gang med. Jeg tænker lidt i pædagogiske baner, og det må gerne være noget, som har med udlændinge at gøre ligesom i IKC. Det må også gerne være noget inden for kirken," forklarer Nina.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter