Ny chef for Forlagsgruppen Lohse - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Filip Odgaard Bodilsen afløser den 1. juni Holger Skovenborg som forlagschef

29.04.2021

Ny chef for Forlagsgruppen Lohse

Tiden er åben for litteratur med kristent aftryk, mener den tiltrædende forlagschef Filip Bodilsen
36-årige Filip Odgaard Bodilsen er uddannet teolog fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet. Efter endt uddannelse har han arbejdet som studiekoordinator på Menighedsfakultetet og som menighedskoordinator i valgmenigheden Aarhus Bykirke. Sideløbende med begge jobs har han været medlem af redaktionen for Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke. Han har også været volontør i Indre Mission og har været engageret i Indre Missions Ungdom. Han bor i Aarhus og er gift og far til to børn.

Filip Odgaard Bodilsen ser frem til opgaven som forlagschef.

"Jeg har et stort hjerte for litteratur og en stærk interesse for både den skøn- og faglitterære formidling af troens temaer. Muligheden for at være en del af de processer, hvor den litteratur tager form og udgives, oplever jeg både meningsfuld og tillokkende," siger han.

Formidling af kristen tro er vigtig

Som ny forlagschef vil Filip Odgaard Bodilsen arbejde på, at forlagsgruppens produkter når ud til nye læsergrupper.

"Forlagsgruppen Lohse er forankret i kirkelige bevægelser og organisationer, der med forskelligt fokus ønsker at formidle tro og kristendom. Formidlingen hertil er vigtig, men det samme er formidlingen til en bredere målgruppe," understreger Filip Odgaard Bodilsen.

"Det er mit stærke ønske, at en stor del af Forlagsgruppen Lohses udgivelser må være både relevante og tilgængelige for flere end de mennesker, der udgør forlagets bagland. Flere mennesker skal i berøring med det, vi udgiver. Det er min missionale vision."

Trykte udgivelser har en fremtid

Der er et stort behov for kristne bøger, understreger den tiltrædende forlagschef.

"Der udgives fortsat bøger i stor stil, og jeg er ikke i tvivl om, at den trykte udgivelse har en fremtid. Men da der i dag publiceres i et væld af formater, kommer vi til at overveje igen og igen, hvilke formater og platforme der er værd at satse på. Når det gælder litteratur med kristent aftryk, tror jeg, at tiden er med os, og jeg håber, at vi med vores udgivelser vil være i stand til at ramme ind i den generelle åbenhed over for tro og religion," siger han.

Filip Odgaard Bodilsen tiltræder stillingen den 1. juni og afløser Holger Skovenborg, der har været forlagschef siden 2015 og stopper for at gå på pension.

Forlagsgruppen Lohse er ejet af Indre Mission i Danmark og har udgivet bøger i mere end 150 år. Udgivelsesprofilen er baseret på den evangelisk-lutherske tro. I Forlagsgruppen Lohse indgår fem bogforlag: Lohse, LogosMedia, Credo, Fokal og Kolon. Desuden indgår Refleks Musik. Forlagsgruppen Lohse har omkring 35 udgivelser om året.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter