Ny lov kan ramme trosfriheden - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Hans-Ole Bækgaard, Mikael Wandt Laursen og Gitte Rasmussen mødte ligestillingsudvalget på Christiansborg.

04.11.2021

Ny lov kan ramme trosfriheden

Et lovsforslag, der skal beskytte LGBT-personer mod diskrimination og hadtale, kan gøre det ulovligt at fastholde den klassiske opfattelse af køn og ægteskab.
Indre Mission og FrikirkeNet mødte 27. oktober Folketingets  ligestillingsudvalg og kirkeudvalg for at diskutere et nyt lovforslag, der særligt skal beskytte LGBT-personer mod forskelsbehandling og hadefulde ytringer.

Lovforslaget er imidlertid formuleret på en måde, som i værste fald kan gøre det ulovligt at tale for den klassiske opfattelse, at der kun findes to køn, og at et ægteskab er for en mand og en kvinde. Derfor har Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard og landsleder for familiearbejdet Gitte Rasmussen sammen med Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i FrikirkeNet bedt om fortræde for Folketingets ligestilligsudvalg. Til mødet var kirkeudvalget også inviteret.

I en kommentar til lovforslaget udtrykker IM og FrikirkeNet deres fulde støtte til intentionen om at modarbejde diskrimination og hadtale. Men de er samtidig bekymrede for, at den stærke fokus på tryghed for én bestemt gruppe i praksis kommer til at indskrænke trygheden og ytringsfriheden for andre, og derfor kan det i dette tilfælde føre til diskrimination af kirker og kristne fællesskaber.

Indre Mission, Luthersk Mission og FrikirkeNet er ikke de eneste, som har reageret på lovforslaget. De mange høringssvar viser, at der lige fra Det Kriminalpræventive Råd over arbejdsmarkedsorganisationer og til Danske Medier er bekymring for de stramninger, lovforslaget lægger ned over ytringsfriheden. Desuden er flere usikre på, hvad begreber som "kønsidentitet" og "kønsudtryk" mere præcist dækker over, og det kan ifølge kritikken føre til en uheldig selvcensur.

En del af kritikken hæfter sig også ved, at lovforslaget ikke ændrer noget formelt og juridisk ved de gældende love om forskelsbehandling, men blot vil gøre det tydeligere, at ligebehandlingsloven også gælder seksuelle minoriteter. Derfor er lovforslaget grundlæggende unødvendigt, lyder kritikken.

Lovforslaget blev førstebehandlet den 12 .oktober og bliver nu behandlet i udvalg. Siden mødet med ligestillingsudvalget er der blevet stillet flere konkrete spørgsmål fra bl.a. Venstres og Konservatives ligestillingsordførere til ministeren for ligestilling, Peter Hummelgaard.

Behandlingen af lovforslaget L18 kan følges på Folketingets hjemmeside.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter