Ny studiekreds for kristne der arbejder med kunst - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Illustration: Kreauge på Børkop Højskole, juni 2020
18.03.2022

Ny studiekreds for kristne der arbejder med kunst

Gennem fem afklarende samlinger skal deltagerne i en ny FRYD-studiekreds få større afklaring om deres ståsted som kristne, der arbejder med kunst.
Den 24. februar var der den første samling i en ny FRYD-studiekreds, som skal undersøge feltet mellem tro, identitet og kunstnerisk udtryk. FRYD er et netværk for kristne, der arbejder med kunst.

»Deltagerne syntes, det var meget inspirerende. Det var dejligt at få sat ord på de udfordringer, de havde, og dejligt at møde genkendelse i de andre deltagere,« siger Helle Viftrup, der er en af tovholderne.

Hun forklarer, at studiekredsen er for kristne, der arbejder med kunst i en eller anden grad, og som ønsker at undersøge, hvilken plads kunsten skal have i deres hverdag, samt hvordan man udvikler sig.

»Nogle har svært ved at kalde sig kunstnere, fordi de kan føle, de ikke er professionelle nok, mens andre spænder ben for sig selv, fordi de har bestemte opfattelser af kunstnere med sig fra deres opvækst,« forklarer hun.

Fem gange henover foråret vil studiekredsen gennem dialog og praktiske øvelser arbejde hen mod en større afklaring af deltagernes ståsted som kristne, der arbejder med kunst.

Forventninger om fast netværk

»Jeg håber på, at det på sigt kan udvikle sig til et fast netværk, hvor deltagerne bakker hinanden op og har et fællesskab, hvor de kan udfordre og hjælpe hinanden,« siger Helle Viftrup.

Studiekredsen er åben, så nye deltagere kan stadig være med. Se mere på FrydKonference på Facebook.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter