750 til Syng den igen i Skjern - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Bitten Mikkelsen fra Tarm havde lavet et nyt scenetæppe, som fremover skal bruges, når der afholdes Syng den igen.

Foto: Martin Simonsen
03.10.2022

750 til Syng den igen i Skjern

Siden 2004 har Syng den igen inviteret til lovsang med nye og gamle sange.
Lørdag den 1. oktober var omkring 750 sangglade mennesker samlet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter til en festlig aften, da Syng den igen blev afholdt for 18. gang. Der var stor forventningsglæde at spore blandt deltagerne, som både talte en del gengangere og mange, som ikke havde været med før.

At kunne lovsynge Gud har stor betydning for mange af deltagerne.

"Sang giver alt! Det er en dejlig måde at prise Gud på, og det har en kæmpe betydning i mit liv. Vi glæder os hvert år til Syng den igen," siger Ellen Margrethe Jørgensen fra Skjern, der sammen med sin mand og datter sang med i scenekoret.

Glæden for lovsang var også at spore på forreste række, hvor en række personer fra nogle af hjemmene under Kristelig Handicapforening igen i år sad.

"Det giver en hel speciel begejstring, når glæden over sang og musik kommer ufiltreret ud gennem følelserne," siger missionær Bjarne Hvidberg, der var konferencier på aftenen.

Stor social betydning

Ifølge Bjarne Hvidberg har Syng den igen også en stor social betydning.

"Pausen blev virkelig brugt til at snakke, så det tyder på venskabsmøder. Flere havde benyttet lejligheden til at spise en middag sammen med gode venner før aftenen, så arrangementet har en stor social betydning for fællesskabet, og det giver en følelse af at høre til. Dermed forebygger det et af tidens store problemer: Ensomhed!" påpeger Bjarne Hvidberg.

At fællesskabet har stor betydning, er noget Knud Kristensen fra Vang kan nikke genkendende til.

"Sang og fællesskab betyder rigtig meget for mig, og det er fantastiske at synge om, hvad Jesus har gjort for os. Det har altid været en god oplevelse at være med, at mødes med gode venner, spise sammen og derefter opleve Syng den igen sammen, og om Gud vil, er det målet at være med i 2023. Jeg kan synge mig glad," siger Knud Kristensen, der nød, at der denne gang var flere Lina Sandell-sange med.

Både nye og gamle sange

Der blev sunget igennem både fra scenekoret og salen, når sange som Der er en forløser og Vær priset, Jesus Krist kom på, men der var også nye sange på repertoiret. For eksempel sang Louise Tuxen en helt ny sang, hun lige havde skrevet, hvilket blev rigtig godt modtaget. At der skal være plads til både nye sange og gamle kendinge, er vigtigt for flere af deltagerne.

"Det var en rigtig god aften, og jeg bemærkede, at der denne gang var flere salmer. Men jeg manglede dog lidt Stuart Townend, for ham har vi seniorer taget til os. Jeg kan i det hele taget godt lide en blanding af nye og gamle sange, og det var der," siger Aksel Poulsen fra Vildbjerg, der var med, allerede da Syng den igen blev afholdt første gang i 2004.

"Jeg havde været lidt misundelig på vores børn, når de havde været afsted til Å-festival, og nu kom der noget for os, der ikke var så unge. Det var alletiders," siger Aksel Poulsen.

På aftenen blev der indsamlet 48.000 kr. til Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter