Påskedag falder brikkerne på plads - indremission.dk
Indre Missions Tidende

18.04.2019

Påskedag falder brikkerne på plads

Påsken er en fortælling om håb, tvivl og blod
Påsken er uden sammenligning den mest dramatiske begivenhed i Det Nye Testamente og dermed også i kirkens årshjul. Det er en fortælling om håb og forventning og grænseløs kærlighed, men også om forvirret hjælpeløshed, umenneskelig smerte, dyb tvivl, svigt og forræderi og ikke mindst om blod.

    Påsken rummer det hele, og derfor er det ikke så mærkeligt, at der skal mange dage til at fejre og mindes påskens begivenheder.

Forstå Guds handlinger

I impuls nr. 8 prøver vi at komme omkring en række af de vigtigste temaer i påsken. Særligt blodet, som ikke bare er en kulisse, der skal forstærke påskens budskab, men er en afgørende nøgle til at forstå Guds handlinger og påskens betydning.

    Vi sætter også fokus på tvivlen, som i høj grad er til stede i påskens begivenheder. Ikke blot hos disciplen Thomas, men også hos Pilatus, blandt præsterne og i befolkningen samt i hele discipelflokken. Vi sætter fokus på tvivlen som en del af troens liv. Som det ærlige udtryk – både for vores længsel og for vores manglende evne til at forstå og rumme Guds storhed.

Forløsningen

Og endelig bringer vi budskabet om påskens evangelium. Historien, der kulminerer påskedag med en eksplosion af lys og forløsning ovenpå en stille og mørk uges fortvivlelse og forvirring. En eksplosion, som stadig runger gennem kirken og ud til verden her 2000 år senere. Påskedag falder brikkerne på plads, og døren åbnes til håbet, et håb om frihed fra død, smerte og tvivl. Det er det, vi først og fremmest vil fejre, når vi ønsker hinanden:

    Glædelig påske!Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter