Pas på polariseringen - indremission.dk
Indre Missions Tidende

07.10.2016

Pas på polariseringen

Lad os sætte os ind i tingene og snakke sammen. For det er så nemt at tænke sort-hvidt og enten-eller
Måske kommer den bare med alderen? Den bekymring, at vi danskere bliver mere og mere overfladiske i vores tilgang til verdens problemer. Folk kan jo knapt koncentrere sig om andet efter kl. 20 end bageprogrammer og Facebook.

    Eller – for mit vedkommende – livet i Aidensfield i 1960'erne som fortalt i serien Små og store synder. Jeg har god grund til at tælle mig selv med.

Nok at tage fat på

Eller er det simpelthen rigtigt, at vi danskere er blevet mere overfladiske og mentalt dovne, siden vi fik fjernsyn og holdt op med at læse avis og gå på aftenskole for at uddanne os?

    I så fald må vi bestemme os for at ændre på tingene. For vi har medansvar for verden omkring os, og det er en krævende opgave. Verden er – også i vore dage – kompliceret. Desuden er der mange forhold i og uden for Danmark, der bevæger sig i den gale retning.

    Ikke dem alle, ganske vist. På 25 år er for eksempel andelen af verdens fattige blevet mere end halveret, og nu begynder lige mange af verdens drenge og piger i skole. Det minder jeg mig selv om, at glæde mig over, samtidig med at svimlende 65 millioner mennesker er på flugt fra deres hjem. Halvdelen af dem er børn.

    Der er stadig nok at tage fat på. Både som forvaltere af denne jord og den del af den, som er dansk, og som Guds sendebud, der her og alle vegne fortæller, at der er håb og frelse at finde hos Guds Søn, Jesus Kristus.

Polarisering

Den overfladiske tilgang bliver til polarisering. For det er så nemt at tænke sort-hvidt og enten-eller. Men så forsvinder den gode samtale og den gode debat om uenigheder. Så står vi tilbage med masser af ord men ingen samtale.

    Da jeg nu beskæftiger mig med tværkulturelt arbejde, får jeg særligt øje på polariseringen i flygtningedebatten. Derfor længes jeg efter, at både kristenfolket og danskere i øvrigt

  • sætter sig ud over den polariserede tilgang
  • skaffer sig faktuel viden om komplicerede problemstillinger
  • holder samtalen og debatten levende
  • engagerer sig
  • beder for flygtninge
  • taler flygtninges sag nøgternt og roligt mennesker imellem
  • taler de forfulgtes sag, ikke mindst de forfulgte kristnes sag
  • taler for troens ret til at være til stede i det offentlige rum, også forfulgte kristnes ret.

Krista Rosenlund Bellows bor i Nim ved Horsens og er landsleder for Indre Missions Tværkulturelle Arbejde.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter