Plads til uenighed - indremission.dk
Indre Missions Tidende

14.06.2019

Plads til uenighed

På det fælles grundlag kan vi diskutere ordninger og ritualer
Når impuls nr. 12/2019 tager spørgsmålet op om kvindelige præster, er det, fordi det er vigtigt at holde den gode samtale i gang, ikke mindst om svære og sårbare emner, som kan splitte et fællesskab. Som Hans-Ole Bækgaard påpeger det på side 19, må spørgsmål som dette ikke blive tabu i Indre Mission. De ting, vi holder op med at snakke om, mister vi også let evnen til at navigere igennem og respektere hinanden for. At det er en gammel diskussion, gør den ikke mindre relevant.

Respekt for Guds ord

Spørgsmålet om kvindelige præster handler ikke bare om dårlig teologi, ligestilling og et forældet kvindesyn. Det handler derimod om, hvordan vi skal forstå Bibelens vejledning om menighedens forskellige tjenester. Hvordan vi skal oversætte apostlenes undervisning af de første kristne menigheder til vore dages kultur og kirkelige ordninger.

    Fælles for de medvirkende i dette tema er respekten for Bibelen som Guds ord. Denne fælles respekt er udgangspunktet for, at Indre Missions Hovedbestyrelse nu i 47 år har valgt at stille både sine egne medlemmer, medarbejdere og lokale fællesskaber frit i synet på ordningen med kvindelige præster samtidig med, at modstanden mod ordningen bliver fastholdt. Det er også på denne baggrund, at vi lader impuls sætte fokus på spørgsmålet.

Dåb og nadver

Der er også andre spørgsmål, vi har brug for at holde samtalen i gang omkring. For eksempel ritualerne omkring dåben og nadveren, som var et vigtigt tema på Folkekirkemødet i Herning.

    Her er svarene heller ikke givet. Men ligesom i diskussionen om kvindelige præster kan vi komme til at give plads til en falsk og ubibelsk teologi, som afsporer selve evangeliet. Og da har vi forladt det nødvendige fælles grundlag.Læs bladet her:
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter