Ruth samler trådene i Nord - indremission.dk
Indre Missions Tidende

19.01.2014

Ruth samler trådene i Nord

I stedet for at være mismodige over tilbagegang skal vi genfinde glæden ved Jesus og troen på, at missionen nytter
Med seks børn og det 11. barnebarn på vej har Ruth Tidemand Nielsen svært ved at følge med bestillingerne på trøjer, sokker og andet strikketøj. Det er sjældent, IM's nye regionsleder i Nord får tid til at strikke til sig selv, men det gør hende ikke så meget.

    "Jeg slapper af med strikketøjet, og har jeg gået og grublet over et problem en hel dag, så dukker løsningen som regel op, når jeg strikker om aftenen," fortæller den 55-årige vendelbo. Hun tager sjældent hjemmefra uden strikketøjet, for hun tænker klarere og lytter bedre, når strikkepindene knitrer mellem hænderne på hende.

    "Nogle synes, det er respektløst at strikke under møderne i missionshuset, men jeg sniger mig til det alligevel, når jeg synes, jeg kan tillade mig det," smiler hun.

Vi må tænke kreativt

Først få dage før jul faldt ansættelsen af den nye regionsleder på plads, og allerede 2. januar kunne hun indtage sit nyindrettede kontor i missionshuset Bethesda i Aalborg. Herfra skal maskerne slås op for de kommende års missionsarbejde i Nordjylland, og Ruth skal være daglig leder for alle IM's ansatte i regionen.

    "Jeg kan godt lide at være den, der skal forsøge at samle trådene og få det hele til at gå op. Men jeg er også godt klar over, at vi skal drive mission i en tid, hvor ressourcerne er begrænsede. Indre Mission har ikke så mange medarbejdere, som vi havde tidligere, så derfor må vi tænke kreativt," siger hun. "I den sammenhæng er det en stor fordel, at jeg har boet en stor del af mit liv i Nordjylland og kender både ansatte og frivillige i forvejen," siger Ruth, der sammen med sin mand Poul bor i Lørslev ved Hjørring.

Gud skal vise vejen

Heller ikke ledertitlen er ny for Ruth, men det er første gang, hun ikke skal dele titlen med Poul. Som helt unge og nygifte blev de ansat som lederpar på missionshotellet Sanden Bjerggaard, hvor Ruth også er vokset op, fordi hendes far var leder og indremissionær på stedet. Siden har de været lederpar på sømandshjemmene i Hirtshals og Hvide Sande, og de sidste fire år på KFUMs Soldatermissions orlogshjem i Frederikshavn. Det job må Poul nu klare alene.

    "Det var ham, der prikkede til mig, da stillingsopslaget fra IM kom. Mere behøvede han ikke," smiler Ruth.

    "Vi har boet mange steder og prøvet meget forskelligt. Men vi har altid bedt Gud om at vise os vej i de nye udfordringer og stoppe os, hvis vi var på afveje. Det er spændende at leve sådan, og vi har oplevet, at han holder, hvad han lover. Derfor går jeg også trygt ind i mit nye job, selv om jeg godt kan blive nervøs, når jeg tænker på, hvad andre forventer af mig. Jeg ved, at Gud ikke sender mig alene, men går med hver dag."

Mennesker skal blomstre

De senere år har Ruth sideløbende arbejdet som psyko- og familieterapeut med eget firma, og som frivillig rådgiver på Abortlinjen og hjemmesiden AdamogEva.dk. Desuden har hun været fritidsansat i Søndagsskolerne.

    "Jeg forventer at kunne bruge min uddannelse og mine erfaringer som terapeut og rådgiver i min nye stilling. Både som terapeut og som leder handler det om at lytte og få øje på ressourcer, så man kan få mennesker til at blomstre. På det område synes jeg, at jeg har noget at byde ind med," siger hun.

    Forleden var Ruth for første gang til møde med sine fire nye regionsleder-kolleger. I den forsamling er hun ikke bare den eneste kvinde, men også den eneste, som ikke i forvejen var ansat i Indre Mission.

    "Det kan godt være, at jeg ikke selv har været ansat, men jeg har været en del af IM hele mit liv, og jeg har både været missionærbarn og missionærhustru, da Poul i 1990'erne var indremissionær på Lolland. Så jeg kender en hel del til de ansattes vilkår, og jeg ved, at hvis en missionær skal trives i sin tjeneste, så må familien også have det godt. Det er et af mine fokuspunkter," siger hun.

Ryst mismodet af

En af de tendenser, Ruth har lagt mærke til, og som hun gerne vil være med til at ændre, er et tiltagende mismod blandt missionsfolk.

    "Jeg møder desværre en del, som har svært ved at se en fremtid for Indre Missions arbejde. De oplever, at arbejdet går tilbage, og der sidder måske kun nogle få ældre tilbage, som er kørt trætte. Samtidig er de frustrerede over, at der bliver skåret i antallet af medarbejdere, og de nye strukturer forvirrer dem. Det kan gå ud over lysten til at drive mission. Derfor er et af mine store ønsker, at vi må kunne ryste mismodet af os og i stedet fokusere på alt det, vi har fået i Kristus, og som vi er kaldet til at bringe videre. Uanset om vi er mange eller få, og uanset om vi er unge eller gamle," understreger hun.

    "Jeg ønsker for mine børnebørn, at de må møde den samme tryghed, som vi og vores børn har mødt i Indre Mission. Vi har flyttet meget rundt i landet, men vi har aldrig følte os rodløse, hverken åndeligt eller menneskeligt. For vi har altid vidst, at i missionshuset var der en forkyndelse, vi kunne være trygge ved, og nogle mennesker, vi havde et fællesskab med, uanset om vi kendte dem eller ej."Læs bladet her:
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter