Småt er godt i Hadsund - indremission.dk
Indre Missions Tidende

28.07.2014

Småt er godt i Hadsund

Nærvær og fællesskab på tværs er to af nøgleordene på én af IM's mindste bibelcampings
Med plads til 60 campingvogne og telte er Hadsund Bibelcamping én af de mindste bibelcampings i Indre Mission. Men i uge 29 er der ingen mindreværdskomplekser at spore i Hadsunds industrikvarter, som siden 1972 har lagt græs til bibelcamping.

    "Vi bliver jo hele tiden sammenlignet med Hjallerup Bibelcamping, fordi vi ligger i samme region, men det er ikke en rimelig sammenligning, for vi er noget helt andet end Hjallerup," understreger lejrchef Henriette Reckweg. "Vi kan ikke levere det samme show, men vi er til gengæld gode, når det kommer til fællesskab og nærvær. På Hadsund Bibelcamping triller man ikke ind med campingvognen uden at blive opdaget og taget imod. Og har man brug for hjælp med forteltet, finder vi også ud af det."

For os er det stort

I år ligger mellem 110 og 120 deltagere i alle aldre på pladsen, og om aftenen kan deltagerantallet nå op på 170, når der kommer gæster på besøg. "Det lyder måske ikke af så mange, men de fleste her på pladsen er fra Himmerland, hvor vi er vant til ret små IM-fællesskaber rundt om i missionshusene. Så for mange af os er det her et stort fællesskab," siger lejrchefen.

    Hadsund Bibelcamping er også et mødested for generationer. Flere af de yngre deltagere er kommet her sommer efter sommer gennem deres barndom, og nu har de deres egne børn med. I flere familier er også bedsteforældregenerationen med på bibelcamping.

    "Noget af det, vi satser på, er aktiviteter, der går på tværs af generationerne. Forleden havde vi en hel Messy Church-dag, hvor både børn, unge og ældre var sammen hele dagen. Det har vi fået rigtig god respons på," siger Henriette Reckweg.

Kristendom med krop

Det er dog ikke alt, der foregår i samlet flok. Hver formiddag samles børn, juniorer og teenagere til hver deres bibeltime. Og de ca. 60 voksne mødes i det store telt. Mandag handler det om at give troen krop.

    "Tro er ikke kun en privatsag, som har med det indre at gøre. Den har også med både ord og handlinger at gøre, ellers kommer troen til at mangle krop," forklarer Filip Bodilsen, som holder dagens bibeltime. "Som kristne er vi kaldet til at være disciple og give vores tro krop i fuld offentlighed. 'Vis mig din tro uden gerninger, så skal jeg med mine gerninger vise dig min tro'," citerer han fra Jakobs Brev.

    Efter bibeltimen er der mulighed for at blive i teltet og snakke videre om emnet. Det er mest de unge, der tager imod tilbuddet.

Godt for store og små

Selv om fællesskabet på Hadsund Bibelcamping er opbygget gennem adskillige somre, så er det ikke et lukket fællesskab. Det oplever Tina Mejdahl, som for første gang skal være med på Hadsund Bibelcamping hele ugen.

    "Vi har tidligere været her på besøg, og sidste år var vi med et par dage, men i år krævede børnene, at vi skulle være her hele ugen, og det har vi ikke fortrudt." Familien driver landbrug på Løgstør-egnen, og hendes mand er nødt til at blive hjemme og passe bedriften de første par dage, inden han kan flytte ind i campingvognen hos Tina og de tre sønner.

    "Vi kommer i et missionshus, hvor vi er få, og de fleste er noget ældre end os. Det er vi glade for, men det er også rigtig rart at komme her og møde andre kristne på vores egen alder. Jeg er også rigtig glad for, at der er et lovsangsband, det er vi bestemt ikke vant til," forklarer Tina. Hun mærker også glæden hos børnene. "Derhjemme er der meget langt mellem de kristne kammerater, så de er rigtig glade for at mødes med andre her."

Otte år og lidt alene

For den yngste af drengene, Johannes på 8 år, er der dog en udfordring.

    "Der er desværre ikke andre drenge på min alder, så det er lidt ærgerligt. Men det er sjovt at være her alligevel. I går fik jeg lov til at være med i et skuespil sammen med min storebror. Det var sjovt," siger han på vej ud af forteltet for at løbe en nyankommet campingvogn i møde. Men heller ikke her er der gevinst. Godt nok er det en børnefamilie, der triller ind på pladsen, men børnene er for små, konstaterer Johannes skuffet.

    "Der er mange fordele ved at være på en lille bibelcamping. Fællesskabet er stærkt, og man lærer hurtigt nogen at kende. Men der er også en risiko for, at det kan være svært at finde en jævnaldrende kammerat. Men vi håber stadig, der dukker nogen op," smiler Tina Mejdahl.

Vi kan det meste selv

Mens dagen fortsætter med aktiviteter, volleyball og almindelig hygge på pladsen, er der ét samtaleemne, som kan få Hadsund-campisterne op på tæerne. "Vi ved godt, at Indre Missions økonomi ikke er for god, og at der ikke er så mange medarbejdere at sende afsted på bibelcamping, men det er en katastrofe, hvis de finder på at lukke Hadsund Bibelcamping. Hvor skal vi så tage hen?" lyder det blandt en lille flok ældre campister med termokander og medbragt hjemmebag.

    For lejrchef Henriette Reckweg er der dog ingen frygt for, at campingen må lukke. "Vi har et ungt og aktivt udvalg, der står bag Hadsund Bibelcamping, og vi skal nok klare os, så længe campisterne bakker op. Aftenen før bibelcamping begyndte, var vi 45 personer til at rejse det store telt, så engagementet fejler ikke noget. Det eneste, vi ikke kan undvære, er en teltmedarbejder af hensyn til sikkerheden," siger hun.   Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter