SuperOnsdag mikser grupper i missionshuset

I Vejle samles 80-90 børn og voksne en gang om måneden til aftensmad og forskellige aktiviteter, og noget tyder på, at det er lykkedes at mikse de to aldersgrupper.

SuperOnsdag er et nyt koncept, som Indre Mission og Frimenigheden Broen i Vejle står sammen om. Formålet er at skabe et dynamisk koncept, som skal kunne rumme alle aldre, og med særligt fokus på børnefamilierne, som kan have svært ved at komme afsted i hverdagen.

»I missionshuset samles mange forskellige grupper, men vores veje krydser ikke hinanden på en naturlig måde. Derfor kan man godt tro, at der ikke kommer nogen. Vi ønsker gennem SuperOnsdag at dæmme op for den opfattelse. Vi ønsker at skabe et fællesskab på tværs af grupperne, som er meningsfyldt for alle aldre,« fortæller Aleksander Asmussen, der er med i SuperOnsdag-udvalget.

SuperOnsdag foregår en gang om måneden, og indholdet er tilpasset den travle børnefamilie. Man har også tænkt på, at det skal være nemt at invitere naboer og venner med. Programmet begynder kl. 16.15, hvor man kan droppe ind, hygge over en kop kaffe og deltage i forskellige aktiviteter.

»Vi forsøger at skabe en dynamik i tingene, på den måde at alle kan byde ind med det, som de brænder for. Nogle har stået for et brætspil, mens andre har budt ind med en strikkegruppe,« fortæller Aleksander Asmussen.

Vores mål er lykkedes

Ved SuperOnsdag-arrangementet i maj gør en del børneforældre brug af muligheden for at deltage i et legestuetilbud, mens andre reflekterer over et bibelsk emne ud fra et lille bibelsk oplæg. De samles alle til aftensmad, og efter en lille bibelsk refleksion deltager flere i et bedemøde. Senere på aftenen er der en lovsangssamling, som Aleksander Asmussen står for. Her er det også muligt for kommende lovsangsmusikere at øve sig.

»Folk kommer og går til SuperOnsdag, alt efter hvordan det passer ind i hverdagen. Nogle tager hjem efter aftensmaden, andre kommer til aftensmad og bedemøde, og nogle kommer først til lovsangssamlingen,« siger Aleksander Asmussen.

SuperOnsdag begyndte sidste år i august, og udvalget har gjort sig nogle gode erfaringer.

»Jeg vil sige, at det har været en succes. Vi oplever, at det er lykkedes at mikse de to grupper. Der er en god aldersspredning, og folk har budt ind med forskellige aktiviteter. Flere har også inviteret deres venner med, som ikke kender noget til kirken,« forklarer Aleksander Asmussen, som skønner, at der i snit deltager mellem 80 og 90 til Super-Onsdag.

Det er så nemt

Et par af dem er Anne og Kurt Dalsgaard.

»Jeg bliver mere og mere begejstret for konceptet. Det kan noget både indholdsmæssigt og socialt. Det binder mange generationer sammen, og der sker meget forskelligt,« siger Kurt Dalsgaard. Parret er involveret som caféværter. Det vil sige, at de passer caféen, hvor man kan få en kop kaffe og lidt mundgodt.

Ikke langt fra dem sidder Susan Mikkelsen, der er droppet ind med sine to små børn. Hun er inviteret med af en veninde i mødregruppen.

»Det er tredje gang, at jeg er her. Det er nemt at komme her. Mine børn får et afbræk fra at være hjemme og møder andre børn. Så skal jeg heller ikke tænke på at lave mad,« siger Susan Mikkelsen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer