To fra bestyrelsen håndhæver coronaregler i missionshuset - indremission.dk
Indre Missions Tidende

14.11.2020

To fra bestyrelsen håndhæver coronaregler i missionshuset

I Haderslev er der en klar plan for, hvordan coronareglerne håndteres. Der var derfor ingen tvivl om, hvad der skulle gøres, da coronaen kom indenfor i missionshuset.
Nogle timer før mødet i missionshuset Ansgar i Haderslev den 5. november ringede en forælder til formanden for IM og fortalte, at en IMU’er havde været smittet med corona til mødet i IMU om mandagen.

»Formanden ringede til mig, og vi blev enige om at aflyse mødet, for vi kommer sammen på kryds og tværs i fællesskabet. Jeg kontaktede taleren og sagde, at vi måtte aflyse. Formanden skrev på Ansgars Facebookside og i en fællesmail, hvorefter mange på eget initiativ sendte sms’er rundt til resten.

Jeg tog ned i missionshuset for at tage imod, hvis der dukkede nogen op. Informationen var nået godt rundt i fællesskabet, for der kom ét ægtepar, der ikke havde nået at se det,« fortæller Gunnar Lundsgaard, der sidder i bestyrelsen.

Ved mødet den 5. november var det ellers første gang, at de skulle håndhæve reglerne om, at folk skal have mundbind på, når de kommer ind og ud af missionshuset, og når de bevæger sig rundt indenfor. Gunnar Lundsgaard ville have stået klar ved ved indgangsdøren med ekstra mundbind til dem, der måtte have glemt det.

Siden de begyndte at holde møder igen efter nedlukningen i foråret, har han været der en halv time før mødestart for at vejlede folk, hvis de har spørgsmål. Han minder også folk om, at de ikke skal stå i klynger og snakke, men gå ind og sætte sig på deres plads.

Vi synger ikke

Han har sammen med et andet medlem af bestyrelsen fået til opgave at sætte sig ind i coronareglerne og håndhæve dem i fællesskabet.

»Det er vigtigt for mig, at jeg udskriver coronareglerne fra IM’s hjemmeside og fra kirkeministeriet og læser dem omhyggeligt,« forklarer Gunnar Lundsgaard, der har sørget for, at plakater med coronaregler hænger på dørene.

De har købt holdere til papirservietter og spritdispensere.

»Det koster ikke meget at indrette sig,« fortæller han. Man sidder ved borde i mødesalen og har placeret stolene, så de overholder afstandskravene. De stole, der blev til overs, har man fjernet.

»Folk bliver siddende på deres plads, mens serveringsfolkene går rundt og skænker kaffe eller te og udleverer kage iført handsker og fra den 26. september også mundbind,« siger Gunnar Lundsgaard.

Det var en svær beslutning, at der ikke skulle være sang ved møderne.

»Vi havde ikke pladsen til det, så vi har en lovsangsgruppe, som synger aftenens sange,« forklarer Gunnar Lundsgaard.

»Vi lader heller ikke mikrofonen gå rundt, hvis der er mulighed for at stille spørgsmål til et møde. Enten går folk op til en mikrofon på scenen, eller mødelederen går rundt og holder mikrofonen.«

Læs Indre Missions vejledning til fællesskaber om corona 


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter