To missionshuse klar efter renovering

På Bornholm og i Aarhus har frivillige investeret penge og arbejdskraft i at gøre missionshuse klar til fremtidens mission

Missionshuset i Tejn på Bornholm er klar til mange års mission

De kom fra hele øen for at renovere missionshuset

Den 7.-8. december skal Indre Mission i Allinge-Tejn på Bornholm rigtig feste for deres missionshus, som har fået en ordentlig overhaling.

    »Der var ikke gjort noget siden 1960’erne, så huset trængte til en kærlig hånd,« fortæller Bjarne Hartung Kirkegaard, der er formand.

    Missionshuset er blevet totalt gennemrenoveret.

    »Hele missionshuset har fået gulvvarme, og den store sal har fået ny isolering. Der er kommet nyt køkken og toilet og badefaciliteter, og indgangen til missionshuset er blevet handicapvenlig,« fortæller formanden, der oplyser, at renoveringen koster lige over en million.

    Han glæder sig over, at der er mange fra øen, som har givet en hånd med ved istandsættelsen.

Planer for fremtiden

Det er et lille IM-fællesskab, der holder til i missionshuset, men de har planer for deres renoverede hus.

    »Vi håber at få gang i Messy Church for at få kontakt med flere familier,« siger formanden, der også fremhæver eftermiddagsmøderne for seniorer, hvor den lokale pensionistforening er god til at bakke op.

    I missionshuset er der også en lille genbrugsbutik, der holder til i den lille sal.

    »Den har fået bedre faciliteter,« fortæller Bjarne Hartung Kirkegaard.

Bethania i Aarhus åbner igen for arrangementer

<link fileadmin/billeder/Aktuelt/2019/i24_Bethania_i_Aarhus.jpg - download></link>Lokalerne er igen klar til brug, efter en større renovering i Bethania i Aarhus, hvor IM og IMU har holdt møder andre steder. Vinduer og gulvtæpper er skiftet ud flere steder, og missionshusets store sal har fået en tiltrængt lydisolering i loftet.

    Peter Flyvholm, som er portner i Bethania, har lagt mange timer i projektet, sammen med håndværkerne og en flok frivillige.

    »Vi har haft et hjælperteam af folk fra både IM og IMU, som vi kunne skrive til, når der var brug for ekstra hænder,« fortæller han.

    De 840.000 kr. som forbedringerne har kostet, er betalt af indkomsten fra husets udlejning og med støtte fra Indre Missions byggepulje.

    »Vi er selv meget glade for resultatet, og siden det stod færdigt for to uger siden, har vi allerede haft flere udlejninger af lokalerne,« siger portneren.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer