Townend begejstrede hele IM-familien - indremission.dk
Indre Missions Tidende
Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016Stuart Townend, IM's Årsmødefestival juni 2016
10.06.2016

Townend begejstrede hele IM-familien

Hverken unge eller ældre kunne holde sig på klapstolen, da Stuart Townend sluttede lovsangskoncerten med en fejende flot dansk-engelsk udgave af Alene Kristus er mit håb
Få kunstnere kan favne tre generationer. Men det formåede engelske Stuart Townend, da han lørdag aften fik øjnene til at gløde hos over 2000 unge og ældre både i og udenfor det store telt. Flankeret af et velspillende band bestående af trommer, tangenter, guitar, bas, violin og harmonika leverede sangsnedkeren en god håndfuld af de sange, som siden udgivelsen af sangbogen Sange og Salmer er blevet nogle af de mest afholdte i landets missionshuse. Deriblandt Come People of the Risen King (Bryd ud i tak og jubelråb), The Lord is my Shepherd (Gud er min hyrde, jeg er tryg), How Deep the Fathers Love for us (Den kærlighed som Gud har vist), Oh see the Dawn (Se han træder frem) og selvfølgelig In Christ Alone (Alene Kristus) som en fejende flot finale.

    Sangteksterne blev vist på skærme, og flere vers blev sunget på dansk, mens Stuart Townend så til, ikke uberørt over at opleve sine sange fremført med inderlighed og glæde på et fremmed sprog.

Sange vi mangler

Townend formår som få at skrive lettilgængelige melodier, som fænger ved første lyt, og tekster, som henter deres indhold, poesi og tyngde i salmetraditionen. "Jeg spørger ofte mig selv, hvilke typer sange vi mangler i kirken. Er vores sange forskellige nok? Og får vi alle sider af Gud med, når vi synger om ham? Jeg undrer mig for eksempel over, at det næsten kun er børnene, som har sange, der genfortæller bibelhistorierne. Og jeg undrer mig over, at vi næsten aldrig synger sange, som udtrykker vrede og frustration, når nu der er så mange af den slags salmer i Salmernes Bog," sagde Townend, som også benyttede pauserne til at bede om Guds velsignelse over Indre Mission.

Til koncert med bedstemor

Efter koncerten blev Stuart Townends cd'er revet væk i løbet af få minutter, og flere benyttede anledningen til at få en autograf fra manden med sixpencen. Blandt de begejstrede var Gurli Laursen fra Esbjerg, der udelukkende var kørt til Mørkholt for at opleve Stuart Townend. Med sig som chauffør havde hun barnebarnet Frederik på 21.

    "Det var en dejlig koncert og skønt at synge med på alle de sange, vi kendte i forvejen," sagde Gurli efter koncerten, og barnebarnet var enigt, selv om de to ellers ikke deler musiksmag.

    "Vi er mest vant til at synge Stuart Townends sange på dansk, men det var rigtig fedt at få lov til at synge dem på engelsk i aften," sagde Frederik. "Og så var det fedt, at han brugte en del tid på at fortælle, hvordan sangene er blevet til," sagde den 21-årige.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter