Uklare budskaber - indremission.dk
Indre Missions Tidende

16.04.2020

Uklare budskaber

De lukkede kirker og missionshuse har forstærket behovet for at kommunikere evangeliet tydeligt
I en tid med krise og usikkerhed er det ekstra vigtigt med klar og tydelig kommunikation. For regeringen er det både lykkedes og ikke lykkedes.

Det er lykkedes at forklare situationens alvor og at lære os at rykke sammen ved at holde afstand. Det lykkedes, fordi det var en fælles og entydig kommunikation. Derimod lykkedes det ikke så godt at forklare, hvem der nu skal begynde i skole, og hvem der skal vente. Der kom nemlig forskellige udmeldinger fra de forskellige myndigheder. Det er dårlig kommunikation.

Påskens budskab

Noget tilsvarende kan siges om kirken. Påsken og de kreative gudstjeneste-løsninger gav kirken en ekstraordinær god mulighed for at fortælle, hvad påskens vigtigste budskab er. Det lykkedes for rigtig mange. Og for nogle slet ikke.

Et eksempel på det sidste var en helsides annonce med en påskehilsen fra folkekirken. Noget mere uklart og mangetydigt skal man lede længe efter.

Til gengæld er der grund til at glæde sig over de mange vellykkede videoer, drivein- gudstjenester, påskevandringer og livetransmissioner, som stærkt proklamerede påskens opstandelseshåb.

Tydeligt og klart

I hvert nummer af impuls prøver vi at gøre evangeliet tydeligt og klart.

I dette nummer har vi således spurgt fire kirkelige ledere om, hvad der er kirkens vigtigste budskab under denne coronakrise. Svarene handler om Guds almagt og vores magtesløshed og om hvilen og fællesskabet med Kristus.

Prædikenen handler også om at slippe vores behov for kontrol og at acceptere magtesløsheden, mens brevkassen understreger, at selvom vores frygt og lidelse er ægte, så er Guds omsorg og nærvær det også.

Henrik Laursen fortæller om bønnen, som ikke gør livet nemmere, men dog lettere. Og om hvordan vores bønsliv er lige så forskelligt, som vi er det som mennesker.

Det er klar tale.

Kender du nogen i din omgangskreds, som har brug for opmuntring og klare budskaber, så giv impuls videre – eller bedre endnu: Forær dem et introduktionsabonnement.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter