Vælg Helligånden - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Modelfoto: Koldunov/iStock/Getty Images Plus
20.08.2020

Vælg Helligånden

Jesus lader sig ikke dirigere af menneskers onde hjerter. Han går efter Guds plan, som er lagt i kærlighed og visdom
Jeg kan indimellem blive flov over mig selv, for hvad var det lige, jeg fik sagt? Ordene fløj ud af munden på mig og nåede ikke at blive korrigeret af min etiske bevidsthed. Eller det er tankerne, det er galt med. Kan du styre dine tanker? Nej, hvem kan det? For de kommer direkte fra den natur, jeg har; det »hjertet er fuldt af« (Matt 12,34). Jeg har brug for Helligåndens hjælp!

Farisæernes valg

Du kan kæmpe en fortvivlet kamp mod onde tanker og ord, som kommer indefra. Eller du kan vælge at give efter og låse dig fast i en ond, forkert beslutning. Det er det valg, farisæerne og de skriftkloge har gjort i deres syn på Jesus. Og valget binder dem til at tænke og tale ondt imod ham.

Jesus er en bedrager, har de besluttet, han er ikke på nogen måde Messias eller Guds søn. Jesus havde ellers helbredt en dæmonbesat person, som hverken kunne se eller tale. Nu var han sat fri, og folk var begejstrede for Jesus. Men jødernes ledere erklærede, at Jesus havde brugt Djævelens magt til at uddrive dæmonen. De bytter helt rundt på Jesus’ identitet og ser Guds søn som en tjener for Satan.

Hvilken ånd er det, der er på færde? At ombytte Guds ånd, som Jesus var fyldt af, med Djævelens onde åndsmagter, det er at bespotte Helligånden. At bytte om på Gud og Satan. Synd og bespottelse er der tilgivelse for, men du kan ikke modsætte dig Helligåndens gerning i dit liv og samtidig forvente, at alt er godt mellem dig og Gud. For det er Helligåndens gerning at lede dig hen til Tilgiveren, Jesus Kristus.

Vi kender det godt

Naturen viser os det samme. Er træets frugt uspiselig, er det måske, fordi, du plukker de små, hårde frugter af en tjørn. Plant den ikke i din køkkenhave! Jesus’ modstandere var som dårlige buske, der bar uspiselige frugter. Deres beslutning om at modstå Helligåndens gerning og sige nej til Jesus, den kom fra hjertet. Tager du onde ting frem fra dit onde forråd og lader det komme til udtryk i ord og handlinger, så fortæller det blot, hvem du er.

Noget godt har nemlig taget bolig i dig, og det er Jesus selv

Sådan mente de også at kunne kræve Jesus til regnskab ved at sige: Vis os et tegn, der kan tilfredsstille os! Men Jesus lader sig ikke dirigere af menneskers onde hjerter. Han går efter Guds plan, som er lagt i kærlighed og visdom. I får et tegn, siger han, men det vil ikke overbevise jer, for I har besluttet jer for vantroen.

Jonas-tegnet

Dybest set er det kæmpestort, at begivenheder i Det Gamle Testamente gentages og opfyldes på et langt højere plan i Jesus’ liv. Jonas var endt i havets dyb, som følge af at han havde svigtet og forsøgt at flygte fra Gud. Alligevel greb Gud ind. En stor fisk slugte Jonas og spyede ham op på strandbredden, hvor han kunne fortsætte livet og følge Guds plan.

Jesus er klar over, at denne historie på en måde skal gentage sig i hans liv. Langfredag sank Jesus ned i dødens dyb efter at være blevet henrettet på et kors. Et svigt eller et hårdt hjerte mod Gud fandtes der ikke hos Jesus, men han måtte bøde for al hårdheden i vores hjerte og ondskaben i vores tanker og ord. Men også her greb Gud ind. Påskemorgen forlod Jesus dødsriget og graven. Han stod op som levende sejrherre over døden og Djævelen og al ondskab.

Mere end Jonas

Træf et andet valg end farisæerne. Vælg sandheden. Jesus udtrykker den med ordene: «Her er mere end Jonas … Her er mere end Salomo« (Matt 12,41-42). Jesus uddriver dæmonen og sætter en besat i frihed. Som den stærkeste gik Jesus ind i den stærkes hus og satte et bundet menneske fri.

Synd og bespottelse skal tilgives mennesker. Derfor kom Jesus, og hans vej førte ham ned i dødsriget for vores skyld og ud til liv og sejr ved opstandelsen påskemorgen. Har du tænkt en tanke eller talt et ord imod Jesus, kan du få tilgivelse hos ham.

Hos Jesus og i kraft af Helligånden forvandles du til det gode træ, der bærer god frugt. Noget godt har nemlig taget bolig i dig, og det er Jesus selv. Hans Ånd fylder dig, og det vil vise sig i dine tanker, og andre hører det på dine ord og mærker det igennem dine handlinger. Selv om din gamle natur ikke er død, så længe du lever på jorden, så vokser det nye frem, fordi Ånden bor i dig. Han sår de gode frø, som vokser op og bærer brugbar frugt.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter