Frøstruphave sender eleverne hjem

En positiv coronatest fik Frøstruphave Efterskole til at afbryde studietur og sende alle elever hjem

Skolen måtte afbryde sin studietur til Berlin

Frøstruphave Efterskole er én blandt flere efterskoler, som har måtte lukke ned på grund af coronasmitte. I sidste uge var efterskolen på studietur i Tyskland med 141 elever og medarbejdere, da en elev blev testet positiv med corona.

"Vi handlede hurtigt og afbrød turen og sendte alle elever og medarbejdere hjem for at blive testet," forklarer forstander Anders Østerby.

Lige siden landets efterskoler måtte åbne igen, har Frøstruphave Efterskole fulgt alle retningerlinjer fra undervisningsministeriet og efterskoleforeningens guidelines for at forhindre smitte i at sprede sig.

"Så har vi mærket på egen krop, hvad der sker, når der kommer en elev ind i vores lukkede system, som er blevet smittet uden for skolen uden at vide det. Eleven er på skolen nogle døgn og er sammen med mange, inden vi tager på studietur," siger Anders Østerby, der oplyser, at 14 elever og en medarbejder er testet positive.

Han regner med, at elever med en negativ test kan vende tilbage til skolen den 19. september. Indtil da tilbydes de fjernundervisning.

På et kommende medarbejdermøde skal det drøftes, hvordan skolen håndterer, at eleverne vender tilbage igen.

"Det er da klart, at med sådan en oplevelse må vi overveje, om vi skal lave yderligere restriktioner. Problemet er, at vi kan ikke vide os sikre på, om vi om et par uger igen kan få nogle smittede elever.

Måske skal vi gøre, som formanden for efterskoleforeningen forslår, at vi holder eleverne på efterskolen uden at sende dem ud i landet til deres familier, men det rejser bare andre spørgsmål," forklarer Anders Østerby.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer