Nu summer Børkop Højskole igen af liv - indremission.dk
Indre Missions Tidende

18.03.2021

Nu summer Børkop Højskole igen af liv

Mandag den 15. marts kunne Børkop Højskole endelig tage imod elever igen.
Der findes næsten ikke positive ord nok, der kan beskrive den forventning og glæde, som var i luften, da Børkop Højskole endelig kunne komme i gang og tage imod forårets elevhold mandag den 15. marts.

"Det er så dejligt at mærke, at skolen er fyldt af liv," siger Robert Bladt, der er forstander og ser tilbage på de forgangne måneder.

"Det føles utroligt meningsløst at rende rundt på en skole uden elever."

Siden begyndelsen af januar har elever og lærere mødtes på en facebookgruppe, hvor eleverne kunne lægge en lille præsentationsvideo op, og hvor der var små undervisningsforløb.

"Det har gjort, at vi har taget hul på en historie sammen," fortæller Robert Bladt.

Åbningen var noget anderledes, end den plejer. Eleverne kunne ankomme indenfor et længere tidsrum. De blev modtaget uden for skolen, og dér blev der også taget afsked med elevernes pårørende. Normalt er der en festlig sammenkomst for alle inde på skolen.

Højskolen skal følge efterårets restriktioner, men oven i det skal elever og medarbejdere testes to gange om ugen. Indtil påske bliver det på et testcenter i Børkop. Efter påske skal skolen selv varetage opgaven.

En boble med udbytte

Forstanderen er rigtig glad for de 52 elever, der er begyndt på et noget forkortet højskoleophold.

"Det er et stort hold for vores skole. Der var flere, som oprindelig var meldt til. Nogle af dem begynder senere, og andre droppede ud, fordi de syntes, at dette forårs kursus blev for kort," fortæller forstanderen.

Selv om eleverne ikke får det kursus, de oprindeligt var tilmeldt, så er der strikket et nyt og sammenhængende kursus sammen.

"Vi ønsker at give eleverne nogle færdige og afsluttede forløb. Vi har kunnet forlænge kurset til den 18. juni, og de sidste dage vil vi lave en lejr eller en festival for eleverne, som vi er i gang med at planlægge," forklarer Robert Bladt.

"Eleverne betaler for de uger, de er på skolen. Resten får vi dækket ind ved hjælp af hjælpepakker, fordi vi har været tvangslukket."

På et andet punkt adskiller dette kursus sig også fra tidligere kurser.

"Vi vil prøve at lave en boble, hvor vi isolerer os for at få et ubrudt forløb og fællesskab med hinanden. Det betyder, at vi ikke har gæster eller andre arrangementer på skolen. Vi opfordrer eleverne til at blive på højskolen i weekenden, for at vi kan være sammen. I helligdagene, Påske, Kristi Himmelfartsdag, Bededag og i Pinsen kører vi med personale og åbent køkken og et anderledes, spændende program," fortæller Robert Bladt. 


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter