Torsdags-tanken har fået en overvældende start - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Søren Dahl Schmidt fortæller hvorfor han er glad for Torsdags-tanken

13.12.2019

Torsdags-tanken har fået en overvældende start

Der blev julet igennem i missionshuset i Videbæk, da der var "Torsdags-tanken"
Det er lidt tidligt at banke en julefest op i begyndelsen af december, men det var faktisk det, Indre Mission i Videbæk gjorde, da der for tredje gang blev afholdt »Torsdags-tanken« den 5. december. Lige omkring klokken fem væltede der så mange store og små gæster ind ad døren, at det til sidst ikke var muligt at sparke sig frem i missionshuset.

    Under julemiddagen gik snakken lystigt, og mange hænder var i gang med at lave julehjerter og engle, mens Kurt Nielsen fra Holstebro forkyndte over temaet: »Når Gud banker en julefest op«.

    Torsdags-tanken sluttede klokken 19.30 med en god gang risalamande.

Overvældende tilslutning

Torsdags-tanken er et nyt initiativ, som begyndte i september. Det har et helt bestemt formål.

    »Vi mangler børnefamilierne i missionshuset. Derfor har vi fundet på et tiltag, som særligt henvender sig til dem. Samtidig ønsker vi at styrke fællesskabet og lave et arrangement, hvor vi kan invitere venner og naboer med,« forklarer Kim Kirkegaard, der sidder i udvalget bag »Torsdags-tanken« sammen med bl.a. Hanne Esmarch, Kim Bøndergaard og Ester Thunbo.

    Det nye initiativ har fået en meget positiv modtagelse.

    »Vi er overvældet over, hvor stor tilslutning der er til arrangementerne. Det er langt over, hvad vi havde forventet,« fortæller Hanne Esmarch. Udvalget glæder sig over, at deltagerantallet toppede med 148 til julefesten.

Familievenligt koncept

Hanne beskriver, hvad konceptet går ud på.

    »Vi begynder med drop-in klokken fem. Så spiser vi sammen, og derefter er der forkyndelse, og vi slutter klokken halv otte. Hver gang har vi et tema, for det skaber nysgerrighed og forventning om, hvad der skal ske,« siger Hanne.

    »Det er vigtigt, at der er noget for alle, så vi forsøger at finde på alle mulige skæve vinkler på temaet, og hvordan vi kan belyse det visuelt og gennem aktiviteter.«

    Ester fortsætter: »Sidste gang skar vi græskarlygter, og nogle af de ældre sagde til mig bagefter, at de aldrig havde haft det så sjovt.«

    Ester er en del af en velkomstduo, som hver gang står og byder alle velkommen og giver dem en seddel med et tal, der angiver, hvilket bord de skal sidde ved.

    »Vi ønsker at blande deltagerne, så fællesskabet styrkes,« siger Ester, som efter den første aften havde hørt nogle grynte over, hvorfor de skulle bytte plads. Senere havde hun fået respons fra de samme mennesker. »De var blevet meget glade over at lære nogle nye at kende,« fortæller hun.

Et led i en større forandring

»Jeg glæder mig over, at »Torsdags-tanken« er blevet taget godt imod. Vi har arbejdet med, at der også i forkyndelsen ved disse aftener skal være noget at komme efter for alle,« fortsætter Kim Kirkegaard, og Hanne tilføjer: »Vi ønsker, at der skal forkyndes i et nutidigt sprog, så mennesker, der ikke kender kristendommen, kan følge med.«

    Hun glæder sig over, at der var flere til julefesten, som ellers ikke har deres gang i missionshuset.

    Initiativet med »Torsdags-tanken« er det første led i en større forandring i mødeformen i Indre Mission i Videbæk. Fra januar rykkes de ugentlige møder fra tirsdag til torsdag, og de begynder klokken 19 i stedet for klokken 19.30.

    »Indtil nu har vi haft forskellige typer af møder flere dage i ugen. Det ønsker vi at gøre mere enkelt. Flere har efterspurgt på vores generalforsamling, om mødet kunne rykkes frem til kl. 19, så man kan have børnene med,« forklarer Kim Kirkegaard, der sidder i bestyrelsen.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter