Vi vil selv bestemme mens vi kan

Tina og Peter Christensen fra Varde har lige rundet de 50 og har valgt at oprette testamente til Indre Mission

Efter mange og grundige overvejelser var Tina og Peter Christensen en dag klar til at lave et testamente.

Tina og Peter Christensen fra Varde havde i nogle år overvejet, om de skulle oprette et testamente, hvor Indre Mission og andre organisationer blev tilgodeset. Det blev til en del gåture, hvor de fik drøftet mange aspekter ved det at lave et testamente, herunder hvor meget de ville give til hver modtager af arven.

"Det er en velovervejet beslutning, at vi har oprettet et testamente. Vi har ikke børn og dermed ingen naturlige arvinger, så vi vil gerne selv bestemme, hvem der skal have vores penge," forklarer Peter Christensen, der arbejder som kapacitets- og produktionschef.

Tina og Peter har begge rødder i Indre Mission. De har søndagsskole, juniorklub og IMU med i bagagen. Nu er de aktive i Indre Mission i Varde, hvor de har forskellige opgaver.

"Indre Mission vil gerne fortælle mennesker evangeliet og hjælpe dem til at blive bevaret i den kristne tro. Det er en vigtig mission, som vi gerne vil støtte. Indre Mission gør et stort og værdifuldt arbejde," understreger Tina, der arbejder som farmakonom.

Begge er opvokset med, at givertjeneste er en del af det at komme i det kristne fællesskab.

"Da jeg var ung, blev jeg for eksempel spurgt af mine forældre, om jeg ikke ville være med til at støtte missionshuset i Agger," siger Tina.

En positiv samtale

Da parret var klar til at gå et skridt videre og få deres tanker om testamente nedskrevet, kontaktede de økonomichefen i Indre Mission. De havde hørt, at Indre Mission gerne ville hjælpe med at udfærdige et testamente.

"Jeg var noget spændt på, hvordan det ville være at få besøg af personer, som vi ikke kendte, og som vi skulle snakke økonomi med," siger Tina.

"Vi havde fået et par spørgsmål, som vi skulle overveje, inden vi fik besøg af to personer fra IM's økonomiafdeling. Det blev en meget positiv oplevelse, hvor de gennemgik, hvad der skal til for at oprette et testamente, og de stillede mange gode spørgsmål," tilføjer Peter.

"De var meget grundige og udfordrede os til at tænke alle beslutninger og deres konsekvenser godt igennem."

Dialogen om testamentet fortsatte en tid, indtil alt var på plads.

"Vi føler os professionelt vejledt, så vi fik det præcist, som vi ønskede," forklarer Peter.

Være ude i god tid

Parret hører med deres 51 år til i den yngre gruppe blandt dem, som vælger at oprette et testamente.

"Vi gør det nu, fordi vi ikke har livsarvinger. En anden vigtig grund er, at vi jo ikke ved, om vi rammes af sygdom. Derfor var vi meget glade for, at vi i samtalen om oprettelse af testamente også kom ind på betydningen af at udfylde 'Min sidste vilje' og at lave en fremtidsfuldmagt, så den ene ægtefælle kan handle på den andens vegne, hvis man kommer ud i en sådan situation," siger Peter, der opfordrer andre til at oprette et testamente.

"Det er vigtigt i god tid at få tænkt over, om man vil lave et testamente. Vi er jo ikke blevet lovet, at vi bliver 80 år. Det kan være for sent, hvis man har nogle ønsker."

 

 FAKTA

- 19% af danskerne har skrevet et testamente
- 54% af danskerne ønsker at skrive et testamente
- 6 mio. kr. fik Indre Mission i testamentariske gaver i 2021
- Det svarer til 18medarbejdere i Indre Mission
- 22% udgjorde de testamentariske gaver i 2021 af Indre Missions samlede indtægter

 

Læs mere om testamenter til Indre Mission

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer