Alene Kristus er mit håb

Kristus er det bærende fokus i Stuart Townends sange. Sangen kommer med i den nye Sange og Salmer

Allerede før sangen "Alene Kristus" blev kendt gennem sangbogen Fællessang, mødte vi den i sangbogsudvalget. Det blev klart for os, at her var en sang, der nødvendigvis skulle med i Sange og Salmer.

Fællessang 3 var da heller ikke mere end lige kommet på gaden i 2010 før sang nr. 2 blev sunget alle vegne ud over landet. Både blandt unge og voksne i Indre Mission og søsterbevægelserne. Samtidig kom der underretninger om, at lige netop den sang bliver sunget meget ud over hele verden blandt evangeliske kristne. Måske den mest sungne nyere sang.

Jesus bliver stor

Fra den tidligere Fællessang kendte vi Den kærlighed som Gud har vist. Den blev også hurtigt en klassiker, som rigtig mange holder meget af. Det interessante er, at de to sange har samme forfatter og komponist, englænderne Stuart Townend og Keith Getty. Sange og Salmer har 15 sange med Townends navn.

Hvorfor kommer vi hurtigt til at holde af hans sange? Det må være fordi, Jesus bliver stor for os, når vi synger dem. Vi samler os i disse sange om en umiddelbar Jesus-glæde og får ord til at udtrykke stor tillid til ham. Jesus fylder hele billedet – og det gør godt.

Solide tekster

Det kendetegner Stuart Townends sange, at teksterne er solide og tydeligt Kristus-centrerede, og at melodierne bakker teksterne rigtig godt op. Det er melodier, der er lette at lære. De opleves holdbare og gode til at bære tekstens centrale og sjælesørgeriske budskab.

Sådan er det også med Alene Kristus. Den sang udfolder på en enestående måde og i en ny sprogdragt temaet Kristus alene, som er et bærende fokus i al sund bibelsk forkyndelse.

Peter Nord Hansen er formand for redaktionen bag sangbogen Sange og Salmer.
 

Tekst til Alene Kristus

1. Alene Kristus er mit håb,
han er mit sikre sejrsråb.
Min hjørnesten og tilflugtsborg,
han er mit værn i frygt og sorg.
Et væld så dybt af kærlighed,
hos ham alene har jeg fred.
Han er min trøst, hvor end jeg går;
her i hans kærlighed jeg står!

2. Retfærdighed kom til os ned,
skjult i et barn Guds kærlighed.
Han kom og blev som en af os,
ydmyg han tålte hån og trods.
Han døde for at stifte fred
og skænke mig retfærdighed.
Han gav for mig sit blod og kød;
nu har jeg liv i Jesu død.

3. I graven lå han kold og død,
men selve dødens magt han brød.
Dødsmørket flygted for Guds Søn,
da han betalte syndens løn.
Han vandt min kamp, så jeg er fri
fra frygt og dødens tyranni.
Han rækker mig sin sejrskrans,
ja, han er min, og jeg er hans!

4. Et liv i frihed han mig gir,
Loven fordømmer ikke mer.
Selv døden har ej nogen magt,
Jesus har livet til mig bragt!
Ej Helveds magt, ej verdens ånd
kan rive mig ud af hans hånd.
Indtil jeg kaldes hjem til ham,
får jeg min styrke fra Guds Lam!

Stuart Townend og Keith Getty

Oversat af Fællessang-redaktionen. Melodi af Keith Getty og Stuart Townend kan findes i den nyeste udgave af Fællessang.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer