Det gode kan blive det bedstes fjende

I en materialistisk verden kan ting og livsgoder hurtigt stjæle opmærksomheden fra troen og tilliden til Gud

Pave Benedikt XVI og Åge Hareide, tidligere landstræner for det danske fodboldlandshold, har sagt noget afgørende om fodbold og livets prioriteringer. Pave Benedikt: »Fodbold er det vigtigste af de næst-vigtigste ting.« Åge Hareide har i et interview med Fyens Stiftstidende sagt, at »fodbold er det vigtigste uvigtige i denne verden, men det er ikke vigtigt for vores eksistens.«

Vi lever i en materialistisk verden, hvor tingene og livsgoderne næsten automatisk kommer til at stjæle opmærksomheden fra det allervigtigste: afhængigheden, troen og tilliden til Gud. I jagten efter det gode liv og de gode oplevelser kan vi som mennesker og som kristne meget let komme til at prioritere fuldstændig forkert, så de næst-vigtigste ting kommer til at spille en hovedrolle i vores liv. Gennem vores valg og vores økonomiske prioriteringer henviser vi Gud og troen til en sekundær placering i vores liv. Sker det, er vores interesser og vores økonomi blevet afguder for os. Afguder, som stjæler vores opmærksomhed fra det vigtigste.

Indrømmet, interessen for fodbold spiller også en vigtig rolle i mit liv, men den eller andre interesser må aldrig presse sig ind på førstepladsen i mit liv. Den plads tilhører Gud alene.

Førstepladsen i livet

Lad os prøve at sætte interessen for fodbold eller en anden hobby i perspektiv: Hvis jeg for eksempel bliver alvorligt syg, får en depression eller kommer ud for en stor ulykke, så mister fodboldspillet automatisk sin betydning. Mister jeg min hustru eller en nær ven, bliver fodbold – eller hvilken som helst anden hobby – fuldstændig ligegyldig. Mere vigtig er fodbold ikke!

Nogle gange bliver troen på Kristus som vores Herre og frelser noget selvfølgeligt eller ligegyldigt for os. Når det sker, har de næst-vigtigste ting overtaget førstepladsen i vores liv. Derfor må vi bede med Grundtvig:

O, lad aldrig nogen sinde
korsets træ mig gå af minde,
som dig, frelsens fyrste, bar;
men lad kors og død og smerte
tale, råbe i mit hjerte,
hvad min frelse kostet har!
(DDS 195,4)

At prioritere ret i livet er en daglig kamp, men når glæden og taknemligheden over Jesus’ selvhengivende kærlighed fylder vores hjerte, mister de næst-vigtigste ting deres tiltrækningskraft!

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…

Annoncer