5 gode råd til bibelbrug

Nytåret kan være et godt afsæt til at bruge mere tid med Bibelen

1. For hvis skyld gør du det?

Overvej, hvorfor du gerne vil læse i Bibelen. Er det for at være en frommere kristen? Fordi man bør læse i Bibelen i din omgangskreds? For at Gud bedre kan lide dig?

Den vigtigste grund til at lukke Bibelen op og fordybe sig i den er, at du der kan få et møde med Gud. Så begynd med at notere tre gode grunde til, at du vil læse i Bibelen.

2. Variér

Nogle bruger den samme læseplan år efter år. Bliv endelig ved med det!

Andre har brug for at skifte metode en gang imellem. Ikke bare, fordi vi kører træt i det, vi plejer at gøre, men fordi forskellige metoder kan åbne op for forskellige aspekter af bibelteksten.

Hav gerne to-tre forskellige muligheder klar i din rygsæk. Det kan være en læseplan, Bibelen på lydbog og en notesbog til at skrive egne refleksioner i.

Det største udbytte får du, hvis du reflekterer over bibelteksten i en eller anden grad. Det kan være ved at notere dine tanker, bede en bøn over det, du har læst, eller tegne din refleksion.

3. Giv bibelbrugen en ramme

Du kan hjælpe dig selv ind i en god vane ved at definere nogle gode rammer for din bibelbrug.

Find et fast tidspunkt på dagen, som fungerer godt for dig. Sommetider skal du gå efter det mindst dårlige tidspunkt. Indled evt. med en fast bøn eller ved at tænde et lys.

Gør det behageligt med en kop kaffe og en god stol at sidde i.

Sørg også for at have en plan for din læsning. Det kan være i form af en bibellæseplan, eller ved at du læser et skrift fortløbende – f.eks. et kapitel ad gangen.

Usikkerhed om retningen og uro er smutveje til, at du bliver distraheret i at gøre det, du egentlig gerne vil.

4. Gør det sammen

Personlig bibelbrug behøver ikke at være noget, du gør alene. Gør det f.eks. sammen med din ægtefælle eller i familien, og du vil opdage, at det giver flere aspekter på teksten, du læser.

Du kan også få dig en »bibelmakker«, som du ikke mødes med fysisk, men sender en sms til med en kort tanke om det, du har læst.

5. Vær realistisk

For høje ambitioner kan kvæle initiativet. Vær derfor realistisk om, hvor meget og hvor ofte du kan overkomme at læse, og sæt dine mål derefter.

For små ambitioner er også dumt og sommetider et udtryk for dovenskab.

Virkeligheden er, at fem minutter er bedre end ingenting, og at 20 minutter giver større udbytte end fem minutter, så det handler om at finde det niveau, som er muligt for dig.

Forskellige livsfaser rummer forskellige muligheder.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer