Amalie vil bringe sommerlejrens atmosfære ind i kirken

Amalie Holst Madsen er 26 år og nyt menighedsrådsmedlem i Kingos

Kirke i København

Amalie har en klar vision for Kingos Kirke på Nørrebro.

»Jeg vil arbejde for, at kirken får den samme kultur og atmosfære som sommerlejrene på Feddet – bare i et større format. Jeg tror, det er noget af det, der skal til, for at kirken kan række ud til dem, der bor på Nørrebro,« fortæller Amalie Holst Madsen, der er 26 år og nyt medlem af menighedsrådet i Kingos Kirke. Hun er cand. mag. i europæiske anliggender og arbejder i statens kontrolenhed for arbejdsklausuler.

Fra Amalie var fire år, til hun var 14, boede hun med familien i udlandet. Hver sommer tilbragte de i Danmark, og det blev en fast tradition, at Amalie deltog i Søndagsskolernes sommerlejr på Feddet ved Præstø.

»Jeg elskede at være der. Det var et åbent fællesskab, hvor alle var velkomne, uanset hvilken baggrund de kom fra,« siger Amalie, der siden har været ungleder og leder på sommerlejren. Sidste år var hun lejrchef sammen med en anden.

Plads til at afprøve ideer

Hele tiden har Feddet-sommerlejren været en oase.

»Det er vigtigt for mig, at jeg i et kristent fællesskab føler mig velkommen, og at jeg bliver set. Sådan er det på Feddet,« forklarer Amalie og fører det over på hendes ønsker for Kingos Kirke.

»En lille ting, der kan betyde rigtig meget, er, hvis der står en person i kirkedøren og byder velkommen.«

Hun fremhæver en anden vigtig kvalitet ved sommerlejren.

»Vores store formål på Feddet er, at børnene skal høre om Jesus. I det arbejde er der plads til, at jeg som leder kan komme med en ide, og så bliver den afprøvet i praksis. Der er ikke noget, som er dømt forkert på forhånd. Det giver en fornemmelse af ejerskab, at vi er sammen om at skabe en lejr,« siger Amalie, der håber på, at der vil være den samme tilgang i menighedsrådet.

Hun fik en veninde med

Noget lignende oplever hun også i kredsbestyrelsen for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler i København.

»Jeg trives i bestyrelsen og er glad for arbejdet, for det giver mig mulighed for at sætte mig ind i nye emner. Det var én af grundene til, at jeg stillede op til menighedsrådsvalget, « siger Amalie, der har fået tilknytning til Kingos Kirke gennem dens børneklub, hvor hun i tre år har været én af lederne.

Én anden leder i børneklubben opfordrede hende til at stille op til menighedsrådet.

Nu er Amalie én af flere unge i det nye menighedsråd. Der er flere ting, som hun gerne vil arbejde for.

»Gudstjenesteformen er meget traditionel, og jeg kunne godt ønske mig, at den var lidt mindre firkantet. Det er godt, at vi er begyndt med nogle lovsangsgudstjenester, men jeg kunne godt tænke mig mere af det i den traditionelle gudstjeneste. Det kunne være en god ide at lægge lovsangsgudstjenesterne senere på dagen af hensyn til os unge og så med mulighed for spisning bagefter,« forklarer Amalie.

»Jeg vil gerne gøre mit til, at børnene bliver inddraget mere i gudstjenesten, og at vi får lavet tilbud til dem, når de stopper i børneklubben. Lige nu bliver de i børneklubben, fordi vi ikke har andre steder at sende dem.«

Hun vil også sætte klimaet på dagsordenen.

»Jeg vil gerne, at kirken er med i den grønne dagsorden,« siger Amalie.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer