Covid-19 rammer Indre Missions aktiviteter

Nogle aktiviteter lukker ned pga. smittefare mens andre gennemfører og oplever at Covid-19 kommer helt tæt på

Coronakrisen påvirker aktiviteterne i Indre Mission på forskellig måde. Nogle steder i landet er det lykkedes at gennemføre lejre, for eksempel på Lolland, hvor Søndagsskolerne har holdt efterårslejr på lejrstedet Møllevang.

»Vi var 18 børn og otte ledere, som hyggede os. Det gik fint med at overholde coronareglerne,« fortæller Henning Østergaard- Christensen, der var én af lederne.

Søndagsskolernes særlige retningslinjer kan følges på corona.soendagsskoler.dk.

I den modsatte ende af landet blev der afholdt en aleneforældre-efterårslejr i Vestjylland.

»Vi havde en skøn lejr, der var fuld af liv og latter for både børn og voksne. Vi var sammen i fire dage fra fredag til mandag. Inden lejren havde vi sat os grundigt ind i regler og anbefalinger for afholdelse af sådan et arrangement,« fortæller Lene Rønne Pedersen, der er familiekonsulent.

Det viste sig efterfølgende, at en af deltagerne var blevet smittet med corona-virus inden lejren. Men takket være grundige foranstaltninger for at undgå smittespredning, var det kun ganske få, der blev smittet på lejren.

Missionshus lukker ned

Det gik noget hårdere ud over Hedenstedkoret, som i september var samlet til et socialt arrangement.

»Vi havde forsøgt at overholde alle forholdsregler, så vi kunne mødes. Alligevel blev det senere konstateret, at næsten halvdelen af korets 20 medlemmer var blevet smittet,« siger Villy Nørgaard fra Korning.

Nogle steder må missionshuse lukke ned for aktiviteterne i en periode. Det gælder for eksempel i Grindsted.

»Smittetrykket er højt i Billund Kommune, så alle foreninger fik et brev fra kommunen, hvor vi blev bedt om at overveje, om vi kunne aflyse vores aktiviteter i en periode. Den opfordring har vi valgt at følge,« forklarer Henrik Jepsen, der er formand.

På hjemmesiden indremission.dk/corona kan man hele tiden finde de seneste oplysninger og vejledninger for aktiviteterne i Indre Mission.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer