Fem ønsker til den nye kirkeminister

Indre Missions formand håber, at Ane Halsboe-Jørgensen vil anerkende folkekirken som en bekendelseskirke frem for en statskirke

I et brev til den nye kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen ønsker Hans-Ole Bækgaard tillykke med embedet og indbyder hende til at samarbejde om "den gode og sunde sammenhængskraft i folkekirken."

"Vi har brug for at tale sammen og se hinanden som medspillere," skriver Hans-Ole Bækgaard og udtrykker samtidig en række ønsker til den nye kirkeminister.

Hans-Ole Bækgaard peger på fem områder, hvor han håber, at den nye kirkeminister vil gøre sig gældende:

  • At hun vil vise forståelse for at bevare frihedsordninger og mindretalshensyn i folkekirken.
  • At hun vil være kirkens beskytter, sikre god trivsel og huske at se kirken nedefra.
  • At hun vil inddrage de folkekirkelige organisationer som en vigtig medspiller i det danske samfund.
  • At hun vil anerkende folkekirken som en bekendelseskirke frem for en statskirke.
  • At hun vil genoptage arbejde for migrantmenighederne, så de kan få en tilknytning til folkekirken, hvis de ønsker det.

Hans-Ole Bækgaard ønsker i sit brev, at den nye kirkeminister må få visdom til at navigere i de mange opgaver og udfordringer, sådan at folkekirken får gode vilkår for at udbrede evangeliet og bliver fastholdt på sit grundlag som evangelisk-luthersk.

Ane Halsboe-Jørgensen er udnævnt til ny kirke- og kulturminister efter, at Joy Mogensen den 15. august valgte at træde tilbage fra posten og helt forlade politik.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer