IM-fællesskaberne kan samles igen

Genåbningsaftalen åbner missionshusene og giver håb for sommerens arrangementer

Fra Indre Mission i Haderslev efter den første genåbning i 2020. Foto: Kim Legarth

Som resultat af den seneste genåbningsaftale fra 4. maj kan missionshusene åbne og IM-fællesskaberne igen mødes. Samtidig ser det ud til, at der fra 14. juni kan gennemføres bibelcampings med 500 deltagere eller flere. Til gengæld bliver coronapasset et krav for alle over 15 år.

I aftalen, der faldt på plads natten til tirsdag den 4. maj, omtales sommerlejre og stævner med overnatning direkte som en del af genåbningen. Og folkekirken og andre trossamfund er inkluderet i genåbningen af kulturlivet.

Allerede fra 6. maj er det muligt at samle op til 500 siddende personer til kulturelle og kirkelige arrangementer, så længe alle sidder vendt i samme retning og afstand, arealkrav og hygiejneforskrifter er overholdt. Det betyder i alt væsentligt en tilbagevenden til de retningslinjer, som var gældende før nedlukningen i december.

For sommerens arrangementer som for eksempel bibelcampings er de nærmere retningslinjer endnu ikke afklaret.

Generalsekretær Jens Medom Madsen opfordrer til at være tålmodige og overbærende i forbindelse med den usikkerhed, som naturligt følger de forsigtige genåbninger.

"Vi ønsker at indordne os under myndighedernes vejledninger, men vil samtidig gøre, hvad vi kan for at udnytte alle muligheder for at samles," understreger Jens Medom Madsen og tilføjer, at indremission.dk/corona løbende bliver opdateret i takt med, at retningslinjerne bliver mere afklarede.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer