I København står missionshusets dør åben

Årsmødet tog temperaturen på bevægelsens arbejde i København. Man skal opleve kulturen, hvis man skal forstå den, påpegede storbysekretær

Der er ikke så mange, der har så åbne døre så mange dage og så langt hen om eftermiddagen, som Bethesda i København.

I slutningen af sidste årtusinde var der ofte et værre råberi foran missionshuset Bethesda i København. Sådan var vilkårene som nabo til det daværende store grønttorv på Israels Plads, hvor de højtråbende sælgere falbød alt fra tre kilo æbler og to kilo blommer til en halv svigermor. Okay, måske ikke lige det sidste, men de høje stemmer fra grønttorvet kunne ingen undgå at høre på vejen til Bethesda.

Knap så højlydt blev det, da årsmødet greb chancen for i eftermiddagsprogrammet at debattere fortiden, nutiden og fremtiden for Indre Missions arbejde i det gamle missionshus i København.

Debatten tog sit udgangspunkt i en halv times forproduceret reportage, som blev vist på det live-transmitterede årsmøde. I videoen viste storbymissionær Henrik Boje Jensen IM’s kommunikationschef Asbjørn Asmussen rundt i hovedstaden for at se, hvor Københavns Indre Mission (KIM) har en finger med i kirkeligt og diakonalt arbejde.

Herefter fulgte en debat i to runder i Bethesda blandt fem af dem, der har en finger med i IM’s arbejde i hovedstadsområdet. Henrik Boje Jensen var akkompagneret af formand for Københavns Indre Mission Else Lawrence, sognepræst i Taastrup og medlem af IM’s hovedbestyrelse Søren Isak Nolsøe samt HBmedlemmerne Jakob Søvndal og Lene Offersgaard, henholdsvis præst og menighedsrådsformand i Buddinge Kirke.

Sekretæren havde forstået opgaven

Særligt Henrik Boje Jensen syntes at have forstået, at her var muligheden for at forsvare, hvorfor Indre Mission, trods få missionshuse og IM-fællesskaber i hovedstaden, alligevel har sin berettigelse. Han fik blandt andet gjort det klart, at Bethesda ikke er som de fleste missionshuse.

»Vi er et åbent missionshus. Der er ikke så mange, der har så åbne døre så mange dage og så langt hen om eftermiddagen, som vi har. Der er mennesker på arbejde her i huset, og vi har faktisk mange, der kommer ind fra gaden bare for at tale med os og møde kristne,« sagde storbysekretæren.

»Man skal opleve det fællesskab her for at forstå det,« fastslog Henrik Boje Jensen, der heller ikke var bleg for at erkende, at missionsarbejde i København koster penge.

»Der er ingen tvivl om, at vi i nogle år har kæmpet med økonomien. Det er ikke nogen hemmelighed. Vi skal leje Bethesda ud for cirka en million om året, og det er vi ret få medarbejdere, der skal formå at gøre,« lød det fra storbysekretæren, der dog hurtigt fik uddybet, at flere medarbejdere ikke gør det alene i hovedstaden.

»Det vil være langt bedre, hvis flere kommer til tro på Jesus.«

Dvale frem for afvikling

Else Lawrence fik understreget, at selv om meget af arbejdet i Bethesda er udadrettet, mødes kristne fællesskaber også i ugens løb i huset, og selv om der for et par år siden ikke længere var basis for IMUfællesskabet Bethesdas Unge, valgte KIM at lægge fællesskabet i dvale frem for at afvikle det.

»Så kommer der et par unge, der har lyst til at sætte gang i fællesskabet igen, så er de velkomne.«

Kræfterne lægges i kirkerne

De to præster i panelet, som begge har et ben solidt plantet i Indre Mission, fremhævede, hvilken forskel IM’s arbejde gør for kirkernes menighedsliv. Særligt når det kommer til det arbejde for børn, der kommer ud af DFS, ligesom Søren Isak Nolsøe understregede sin glæde for Gospel-kids Festival i København. Sådan en opgave kan de ikke løfte alene i et sogn som hans, fastslog han.

Jakob Søvndal bemærkede også, at det materiale, DFS producerer til børnekirkerne, er både brugbart og nødvendigt.

»Det er stort set det eneste materiale, der er på markedet,« lød det fra sognepræsten fra Buddinge.

Paradoksalt nok bor ingen af paneldeltagerne i selve København, men i omegnskommuner, og selv om det for jyske øjne alt sammen må være storbyen, betyder lokalgeografien meget for, hvordan kirkeligt arbejde udfoldes i København, lød det samstemmende fra panelet.

Derfor var panelets sammensætning med sognepræster og et menighedsrådsmedlem også godt valgt, for med geografien og de meget spredte missionshuse som en faktor spiller nogle af sognekirkerne en stor rolle for missionsarbejdet i København. Det fik Lene Offersgaard også sagt på en fin måde, da hun forklarede, hvordan hun uden missionshus i Buddinge lægger sine kræfter i menighedsrådsarbejdet.

Paneldebatten sluttede med en visionsrunde, hvor blandt andre Søren Isak Nolsøe bød ind med drømme om både Messy Church-grupper og kristendomskurser rundt om i hovedstaden.


På rundtur i Københavns Indre Mission


Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer