Å-festival er stadig i voksealderen

Rekordmange fejrede pinsen på den 29. Å-festival i Sdr. Felding

Er der nogen, der er kommet til tro på Å-festival? lyder det fra årets sceneværter, som bevæger sig rundt i det gigantiske telt med et kamerahold i hælene. Flere hænder ryger i vejret, og en ung mand toner frem på de fem storskærme.

     "Jeg gik på efterskole og blev taget med på Å-festival, og der fik jeg lov til at opleve en helt særlig kemi mellem Gud og mig," forklarer han nervøst og høster et øredøvende bifald fra de flere end 3000 i det propfyldte telt.

     Den slags historier er der flere af. I løbet af dagen kan man opleve små grupper af unge, som spontant sætter sig i menneskemylderet for at bede. Og om aftenen har de 15 medarbejdere og frivillige i SnakTro-teamet svært ved at følge med. Lørdag aften havde de 50 personer til bøn og samtale på 55 minutter, fortæller teamleder Jens Marthin Thuehøj Pedersen.

     "Når der er mindre tryk på, går vi en tur op og ned ad gaderne mellem campingvognene, og vi behøver ikke at opsøge nogen. De kommer af sig selv med spørgsmål, de godt lige vil snakke om. Det er virkelig fedt," fortæller han.

Tæller ikke længere

Årets Å-festival er den 29. af slagsen og skåret efter samme skabelon som de foregående. Og igen i år er festivalen vokset i volumen.

     "Gennem årene har vi udvidet campingområdet flere gange og bestilt større og større telte for at have plads til alle. I år har vi 2800 siddepladser i teltet og 719 campingvogne og telte på pladsen. Det er 60 flere end sidste år," siger Leif Larsen, der er formand for Å-festival og hæfter sig ved de frivilliges indsats på pladsen.

     "Vi stoppede med at tælle, da vi for nogle år siden rundede 400 frivillige, så jeg ved ikke, hvor mange vi er nu. Men i modsætning til mange andre opgaver er det ikke svært at finde frivillige til Å-festival. Tidligere hang det meste på de lokale, men i dag kommer de fra hele landet for at hjælpe," siger han.

Uden facade

Årets tema er "Så så man lige mig" og tager udgangspunkt i det til tider overfladiske billedunivers, som unge må navigere i på de sociale medier. Budskabet i forkyndelsen er, at Jesus ser mennesket bag den polerede facade.

     Én af dem, der blev set af Jesus, og som fik lov at se og røre Jesus, var disciplen Thomas, som havde svært ved at tro det, andre fortalte.

     "Thomas tvivlede, og han viser os, at der er plads til skeptikere hos Jesus og blandt hans disciple," understregede sognepræst Jakob Terp Legarth søndag aften. "Forskellen på tvivl og vantro er, at den vantro har gjort sig færdig med Jesus, mens tvivleren bliver hos ham. På den måde er Thomas et forbillede for os, der somme tider tvivler."

Gud vil bære

Gode grunde til at blive hos Jesus var der også i aftenens sene koncert, som bød på gensyn med amerikanske The Afters. Bandet besøgte Å-festival i både 2009 og 2014, så store dele af publikum var godt hjemme i bandets tekstunivers. Det imponerede tydeligvis bandet, hvis energi og spilleglæde smittede langt ud over scenekanten. Ikke desto mindre var teltet stille som graven, da forsanger Josh Havens greb mikrofonen lidt efter midnat.

     "Vi oplever alle kampe og svære ting, og selv i Danmark, som er et af verdens lykkeligste lande, kan livet være hårdt. Det er let at sige, at man bare skal kaste problemerne hen til Gud. Jeg ved godt, at det kan være langt sværere rent faktisk at gøre det, men min erfaring er, at det er det eneste, der hjælper. For hans største ønske er at få lov til at bære os igennem alt det svære," sagde han inden ekstranumrene.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer