Menighedsråd - indremission.dk
Bliv klædt på til menighedsrådsvalget

Menighedsrådsvalg 2020:
 

Hvad har din kirke brug for?

15. september afholdes valgforsamling i alle landets sogne. Her vælges det kommende menighedsråd. Du kan stille op, eller du kan stemme på dine foretrukne kandidater. Du skal blot møde op der, hvor du har stemmeret.


Hvorfor skal missionsfolk stille op til menighedsrådet?

Derfor sidder jeg i menighedsrådet


Per Søgaard, Erritsø:

Jeg sidder i menighedsrådet, fordi jeg vil tage medansvar for kirkens vilkår og forsatte eksistens i Danmark. I folkekirken hedder det, at virke for gode vilkår for evangeliets forkyndelse.


Fridtjof Stidsen, Korning:

Jeg vil gerne have indflydelse på livet i og omkring kirken. Især har jeg fokus på kirkens ansatte og på kirkens børne- og ungdomsarbejde.


Sven Madsen, Odense:

Hvis man vil gøre en indsats, er der også i menighedsrådene en fantastisk mulighed for at kunne sætte fokus på undervisning, mission og diakoni - alt det, der handler om kirkens liv og vækst.


Menighedsrådsarbejde handler om langt mere end penge og perlegrus; det handler om menighedens liv og vækst. Derfor er der brug for mennesker med forstand på økonomi, bygninger og personaleledelse. Men der er i lige så høj grad brug for kandidater, som kender kirken indefra og kender ham, som giver liv og vækst til den enkelte og til hele den kristne menighed. Læs impuls' tema om menighedsrådene

VIGTIGE DATOER

15. september

Alle sogne afholder en valgforsamling med opstilling af kandidater og debat. Derefter kan de fremmødte stemme på de enkelte kandidater ved skriftlig afstemning.

6. oktober

Kan der ikke vælges kandidater nok på valgforsamlingen den 15. september, indkaldes der til ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 6. oktober.

17. november

I de fleste tilfælde vil valget være overstået den 15. september, men senest fire uger efter valgforsamlingen kan der indleveres alternative kandidatlister. Dette vil udløse et afstemningsvalg til afholdelse tirsdag den 17. november.

29. november

Det nye menighedsråd konstituerer sig selv og tiltræder 1. søndag i advent.


Bak op om valget, og søg samarbejde, lyder opfordringen fra Jens Kristian Lynderup, som står til rådighed med hjælp og vejledning. Læs mere i artiklen her.

Jens Kristian Lynderup 
Menighedsrådsmedlem i
Videbæk Sogn

Tlf: 23 25 10 36

Email: jl(at)vbbt.dk

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter