Dåbens betydning ændrer sig ikke - indremission.dk
Dåbens betydning ændrer sig ikke

24.08.2018

Dåbens betydning ændrer sig ikke

Vi skal øve os i at blive tydelige i forkyndelsen af, hvad dåbens gave er
Dåben er i den grad til debat i Folkekirken for tiden. Morten Mouritzen skriver i kronikken i dette nummer af impuls, at mange præster tilsyneladende er kommet i forlegenhed med dåben, fordi man ikke kan fastholde dåbens frelsende betydning.

    Måske er denne forlegenhed årsag til, at en del nybagte forældre ikke vælger at døbe deres børn. Hvis kirkens budskab er, at det ikke gør nogen forskel, er der jo kun festanledningen tilbage.

Dalende dåbstal

Men det bekymrer alligevel præster og ledere i kirken, for dalende dåbstal fører jo til lavere medlemsprocent.

    I november måned inviterer Kirkefondet til en konference om »Dåben under forandring.« Det sker i forlængelse af et projekt under navnet »Dåb i dag«. Her skal man drøfte dåbens betydning og vilkår anno 2018.

    Disse titler antyder, at vi er på vej til at finde et nyt indhold til dåben.

    Men dåbens betydning ændrer sig ikke med tiden! Dåbens indhold fastlægges ikke af kirkens præster eller skiftende ledere. Dåbens betydning er fastlagt for længe siden og fremgår af de bibelske skrifter og folkekirkens grundlag i bekendelserne, som Morten Mouritzen også forklarer det i kronikken.

Ikke nyt indhold

Derfor er det ikke relevant at søge nyt indhold til dåben. Men at drøfte, hvordan vi formidler og praktiserer den kristne dåb i dag, er yderst relevant. Derfor håber jeg, at det bliver det, der får hovedvægt på den omtalte konference.

    Jeg tror ikke, kirken kan eller skal gøre det relevant for nybagte forældre at lade deres børn døbe ved at opfinde et nyt indhold til dåben. Vi skal derimod øve os i at blive tydelige i forkyndelsen af, hvad dåbens gave er!


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter