Børn fortæller andre børn om tro - indremission.dk
Børn fortæller andre børn om tro

02.11.2018

Børn fortæller andre børn om tro

En række TV-udsendelser nedbryder i denne tid tabuerne omkring tro og giver gode anledninger til at tale om troen.
DR Ultra, som er DR’s kanal for de 7-12-årige, lancerer i disse dage en række dokumentarudsendelser, hvor 12 børn fortæller andre børn om deres tro. Udsendelserne følger børnene i helt almindelige hverdagssituationer, og de forklarer hver for sig, hvorfor troen giver mening for dem, uden at der på nogen måde stilles kritiske spørgsmål eller udvises fordømmelse.

    Cathrine Marchen Asmussen, der har lavet dokumentarerne, fortæller, at hun fik lyst til at lave serien om troende børn, fordi det at være troende kan være meget fremmed for den ikke-troende. Hendes håb er, at serien kan være med til at nedbryde nogle af de fordomme, som troende børn møder fra deres omgivelser, og gøre børn nysgerrige på, hvad det med tro betyder.

Større åbenhed

Dokumentarerne på DR Ultra kommer i kølvandet på en række andre udsendelser med unge kristne. Programmer, der på en fair måde viser troen indefra og viser, hvad det vil sige at være et troende menneske.

    Måske er det et tegn på en større åbenhed for troens verden, som vi kan gribe. Det med at snakke om tro bliver mindre tabubelagt, end det har været oplevet tidligere. Udsendelserne kan skabe en nysgerrighed, som gør det lettere at invitere naboens børn med i børneklub eller invitere venner med i kirke eller med til Kristendomskursus.

Brug anledningen

Det er en anledning, som vi alle kan udnytte, fordi det åbner for at snakke om troen i hverdagen.

    Børnene fortæller i dokumentarerne, hvorfor troen giver mening for dem. Og netop mening søger alle mennesker i større eller mindre grad efter.

    Vi kan fortælle om, hvorfor troen giver mening for os, og hvad det betyder for vores liv. Mange, både børn, unge og voksne i Danmark, hører ikke om den kristne Gud fra andre steder end i det vidnesbyrd, vi viser dem. Så del det frimodigt ud; der er åbenhed for det.


Andre blogindlæg

<< Første < Forrige 61-75 76-77 Næste > Sidste >>
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter