Vi vænner os til det meningsløse - indremission.dk
Vi vænner os til det meningsløse
04.11.2016

Vi vænner os til det meningsløse

Er dømmekraften oplyst af Guds ord, forarges vi af det onde
Vi har i den seneste tid oplevet klovne, der bevæbnet med skræmmende legetøj som køller, økser og knive spreder rædsel blandt tilfældige uskyldige mennesker. Og vi har oplevet, at sten bliver kastet ud fra motorvejsbroer, så bilister forulykker og i nogle tilfælde bliver dræbt. Jeg tvivler på, at der findes et eneste reflekteret menneske, som kan forsvare den slags meningsløse aktiviteter. Det er uforståeligt og ulykkeligt, at uskyldige mennesker skal forulempes eller ligefrem slås ihjel af den slags hovedløse gerninger.

Ingen forargelse

De fleste er enige om, at det, vi her oplever, er meningsløst og helt uforsvarligt. Men kan vi blive så blinde for den slags meningsløse ugerninger, at vi ikke længere forarges og harmes over det?

    Ser vi også det meningsløse i, at mennesker udsættes for voldtægt? Melder harmen sig, når et menneske slås ihjel, uanset om det er født eller ikke født? Siger vi fra, når et menneske, på grund af seksualitet eller tro, forulempes? Eller har vi efterhånden vænnet os så meget til den slags uhyrligheder, at det skal gå ud over nogen i vores familie eller de nærmeste venner, før vi reagerer?

    De seneste uger er debatten om "fosterreduktion" blusset op igen. Smag lige på det ord - det er ganske usmageligt. At tale om et menneskeliv på den måde er dybt problematisk. Men hvor er forargelsen?

Dømmekraften svigter

Vi har brug for at blive bevidste om, hvordan det sekulære samfund påvirker vores dømmekraft og vurderingsevne. Hvordan vores forståelse for, hvad der giver mening, og hvad vi ubetinget må tage afstand fra, bliver afgjort af vores private følelser og refleksioner. Et måleredskab, som er fordærvet af synd og gudløshed.

    Vi har brug for at få renset vores filter til vurdering af, hvad der er meningsløst og meningsfyldt. Vi har brug for at blive oplyst og vejledt af Guds levende ord, så vi bliver bedre til at navigere i livet. Så vi lader os forme til at skønne, hvad der er Guds vilje.

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 44.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter