Vores menneskesyn bliver mere kynisk - indremission.dk
Vores menneskesyn bliver mere kynisk

08.03.2019

Vores menneskesyn bliver mere kynisk

Vi er på vej til at underminere både demokratiet, menneskerettighederne og fællesskabet
Menneskesynet i vores land er under forandring og bliver på mange måder forrået af det, som vi oplever omkring os.

    Finanslovforslaget om at bruge flere hundrede millioner kroner på at sende kriminelle flygtninge ud på en øde ø med det eneste formål at gøre opholdet så utåleligt som muligt præger vores syn på flygtninge og fremmede, som banker på landets dør. Vi fanges skræmmende let af retorikken om, at de fremmede, muslimerne og flygtningene er farlige og skal holdes ude.

Gør os kyniske

Bankers og advokaters grådige og umoralske jagt på mammon, uden at myndighederne rigtig griber ind, og hvor vi alle mere eller mindre trækker på skulderne – det gør os kyniske og selviske.

    Store verdensfirmaer, der undlader at betale skat, uden at der laves lovgivning, som dæmmer op for dette. Det presser solidariteten og samfundsmoralen.

    Den stigende fattigdom i Danmark, hvor flere og flere børn og voksne lever under fattigdomsgrænsen. Vi fristes til at tænke, at det er de nok selv ude om.

    Abortlovgivningen, som nedvurderer menneskets værdi. I New York defineres en person nu som »et menneske, der er blevet født og er i live«, og provokeret abort tillades helt frem til fødselstidspunktet. Sådan er det lykkeligvis ikke i Danmark endnu, men vi påvirkes af et syn på mennesker og af moralske grænser, der konstant rykkes mod mere og mere forråelse.

En anden vej

Som kristne må vi vise ansvar for hinanden og være særdeles påpasselige med ikke at lade tidens forråede menneskesyn og moralske skred få tag i os. Vi kan have forskellige opfattelser af for eksempel flygtningepolitik og abortlovgivning, og det skal der også være plads til, men bliver vores menneskesyn forrået og afstumpet som i eksemplerne her, så går vi ud ad en vej, som risikerer at underminere både demokratiet, menneskerettighederne og fællesskabet.

    Der er brug for, at vi viser en anden vej, end den vi ser omkring os. Der er brug for at holde fast i et kristent livs- og menneskesyn, der sætter respekten og etikken højt.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter