Tag dialogen - indremission.dk
Tag dialogen

28.06.2019

Tag dialogen

Det er berigende at mødes i dialog og blive klogere på, hvad andre tænker
I skrivende stund er Folkemødet på Bornholm i frisk erindring. Her deltog en gruppe fra IM og DFS i forskellige debatter som enten debattører eller som tilhørere og bidragsydere til andres debatter. De fleste debatter var med organisationer eller personer, som vi på mange områder står langt fra værdimæssigt. Det var debatter, hvor der var noget vigtigt på spil, og det kunne ofte mærkes i debattens intensitet.

    Flere gange var spørgsmål eller kommentarer fra tilhørerne med til at dreje debatten i en anden retning, inddrage nye emneområder eller bringe det kristne livsog menneskesyn i spil på tematikker som køn, seksualitet, menneskeværd, Gud, tro, kristendom osv.

Hvad andre tænker

Paneldebatterne var én ting. Noget andet var den dialog, som opstod mellem de forsamlede mennesker, da debatten var slut. Her blev meninger og holdninger drøftet i øjenhøjde med et andet menneske, som kunne se væsentligt anderledes på vigtige områder.

    Det opleves berigende at mødes i dialog og blive klogere på, hvad andre tænker, og hvorfor de tænker sådan. Det er med til at sænke paraderne og sandsynligvis ændre på fordomme om og hos hinanden.

(Folke)møde i hverdagen

Det sidste behøver man jo strengt taget ikke at tage til folkemøde på Bornholm for. Godt nok var rammen og temaet sat for mange af de dialoger, der opstod efter en debat på Folkemødet, men dialog sker overalt, hvor mennesker mødes.

    Selv om vi ikke er enige med hinanden, kan vi i dialog som regel nærme os hinanden og muligvis skabe større forståelse for egne synspunkter hos den anden – ikke altid, men ret ofte.

    Derfor vil jeg opmuntre dig til at tage dialogen med mennesker omkring dig, alle de steder hvor den opstår, og der bringe evangeliet og kristne værdier i spil. Det har potentiale til, måske ikke at omvende et menneske, men så i hvert fald at så et vigtigt frø.


Andre blogindlæg

<< Første < Forrige 61-75 76-77 Næste > Sidste >>
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter