Region Øst tænker IM på en ny måde - indremission.dk
Indre Missions Tidende

09.08.2019

Region Øst tænker IM på en ny måde

Lejre og bibelcampings får stor betydning i områder med få IM-fællesskaber
Teenagerne på Havnsø må være sendt ovenfra, for de fleste har ingen klubber at falde tilbage på. Det konstaterer Kurt Kristensen, der er regionsleder i Region Øst.

    »Teenlejrene på Havnsølejren, Møllevanglejren og Bethesda, Bornholm, har en kæmpe betydning for regionens lokale fællesskaber. Det samme har de tre bibelcampings i regionen: Fårevejle, Valby i Nordsjælland og på Bornholm.«

    Kurt Kristensen opgør hurtigt IM-fællesskaberne i regionen til 45 og IMU-grupperne til fem.

    »Bibelcampingarbejdet betyder meget for sammenhængskraften i regionen. Der skabes et fællesskab på tværs, som rækker ud over det lokale, og evangeliet bliver forkyndt intensivt,« siger han og kommer ind på temaet mission, som kendetegner noget af det, der sker i regionen.

Lokal mission

Missionshuset Bethesda i København giver med sin placering et godt grundlag for mission.

    »Det har en unik placering, og der foregår et væsentligt missionsarbejde gennem det tværkulturelle arbejde, som fylder det meste af huset i hverdagene,« forklarer regionslederen.

    Han nævner nogle af de steder, hvor man aktivt arbejder på at fortælle mennesker om Jesus.

    »I Rønne, Aakirkeby, Slagelse og Græsted satses der på Messy Church. Flere steder afvikles der kristendomskursus, og i Herlev har de brugt nogle penge på en lokalansættelse af en medarbejder, der skal hjælpe med opstart af en børneklub. I Helsingør er de en lille gruppe, som gennem genbrugsbutikken inviterer til brunch med en andagt en gang om måneden,« fortæller Kurt Kristensen.

    »En del fællesskaber i regionen er udfordret af alder, og de magter kun lige at holde mødeaktiviteterne gående. Det skal vi ikke ringeagte, for vi har brug for at høre Guds ord, så længe vi lever.«

Mission på en ny måde

Situationen på Sydsjælland, Falster og Lolland fylder meget. Den eneste missionær i området stopper den 30. september i år, og der er kun et missionshus tilbage i Maribo. Der er fire aktive IM-fællesskaber: I Karrebæksminde, Næstved, Nykøbing og Maribo.

    »Vi har et stærkt fokus på, hvad vi kan gøre for området. I efteråret har vi planlagt nogle regionsmøder på Haslev Bibliotek og på Vordingborg Soldaterhjem, for at de mennesker, der ikke selv kan holde et møde, stadig skal kunne høre evangeliet,« forklarer regionslederen, som i sensommeren skal arbejde med ansættelsen af ny medarbejder til det sydlige Sjælland.

    Han har valgt at se situationen på Sydsjælland med nye friske missionsbriller.

    »I Indre Mission opfatter vi os selv som en græsrodsbevægelse, hvor tingene vokser op nedenfra. Når der er store områder uden IM-fællesskaber, skal vi finde ud af, hvordan vi er Indre Mission i området. Vi skal tænke i mission på en helt ny måde, og vi skal rundt og udveksle erfaringer for, hvordan vi er i mission uden IM-fællesskaber,« siger Kurt Kristensen.

Satsning på fremtiden

Ind i den satsning ser han også ansættelsen af den nye missionskonsulent i regionen.

    »Flere lokale fællesskaber vil gerne mission, men kan ikke lige se mulighederne. Den nye missionskonsulent kan komme med nye indspil og inspiration, og det har vi brug for,« konstaterer regionslederen, der kommer ind på medarbejdersituationen.

    »Med tiden er det lykkedes at blive flere medarbejdere, så vi er efterhånden rimelig godt dækket ind, når man tænker på arbejdets størrelse.«

    Han nævner et andet fokusområde; satsningen blandt de unge.

    »Vi ser en stor opgave i at bakke teenklubberne op. Vi er også meget glade for samarbejdet med Nordsjællands Efterskole om lovsangsfesterne i Bethesda. Her vil vi meget gerne kunne tilbyde teenagerne muligheden for at komme i et IMU-fællesskab. Hvis nogle brænder for at starte et nyt IMU-fællesskab, vil de få god opbakning til det i Bethesda i København,« fortæller Kurt Kristensen, der mener, at der er brug for at tale København op i Indre Missions sammenhænge.

    »Der er plads til flere i denne spændende by. Der er en god infrastruktur, så vi meget hurtigt kan komme rundt til hinanden. Indre Mission er lille, men der er mange sognekirker, hvor der også er en god forkyndelse,« siger regionslederen og nævner det gode samarbejde mellem IM og kirkerne.

Gud har sendt

Kurt Kristensen har været regionsleder i syv år i Region Øst, og det har givet gode erfaringer.

    »Det er vigtigt, at jeg hele tiden kan se det næste skridt i en retning, og det arbejder jeg ud fra.

    »Når jeg kigger i bakspejlet, så har jeg set, at Gud over tid har sendt den ene medarbejder efter den anden. Derfor tror jeg på, at han nok skal prikke til den person, han ønsker til Sydsjælland,« siger han.

    »Det er blevet tydeligt for mig, at bønsarbejdet er vigtigt.«


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter