Den første diakonikonsulent i Indre Mission

Indre Mission tager nye skridt på diakoniområdet med ansættelsen af en diakonikonsulent

Den nye diakonikonsulent er Margit Ahlefeldt Simonsen fra Ans, som begyndte i tjenesten den 1. september.

    Hun har tidligere været ansat som konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og er kendt med IM-fællesskaber i store dele af landet. Lokalt er hun og ægtefællen Bent engageret i IM i Ans.

    Efter flere år vender hun nu tilbage til Indre Mission i en stilling, hvor hun skal have fokus på diakoni og bruge nogle af de erfaringer, hun har gjort sig i hendes arbejdsliv.

    "Jeg har i min tidligere stilling som coach for elever på en teknisk skole arbejdet med voksne, som har haft det svært. I den forbindelse opdagede jeg, at det var svært at dele den kristne tro med dem, da det ikke var en del af jobbet. Derfor måtte jeg finde andre veje. Jeg måtte vise, hvem Jesus er ved at række hans omsorg videre gennem handlinger i stedet for at bruge ord," forklarer Margit Simonsen.

    "Jeg havde ikke nogen uddannelsespapirer i rygsækken, som jeg kunne trække på, da jeg begyndte i mit arbejde, men jeg opdagede, at det at være medmenneske er en vigtig indgangsvinkel i mødet med mennesker, som har det svært."

Særlig fokus på diakoni

Margit Simonsen var i en kort periode virksomhedskonsulent, inden hun begyndte at kigge sig om efter noget andet.

    "Jeg havde længe tænkt over, hvordan vi i Indre Mission kunne bringe diakoni på dagsordenen, så jeg stak en finger i jorden hos ledelsen," forklarer hun, der er 54 år.

    Det er der kommet en diakonitjeneste ud af, som indeholder nogle opgaver på landsplan, men Margit Simonsen skal primært virke ud fra region midt. En nærmere arbejdsbeskrivelse er under udarbejdelse

    Generalsekretær Jens Medom Madsen glæder sig over ansættelsen af en diakonikonsulent.

    "Diakonien har altid levet stærkt i Indre Mission. Der sker rigtig mange diakonale tiltag rundt i IM-fællesskaberne, og vi har brug for en person, som kan være med til at udfolde, hvordan vi får sat ord på det, vi allerede gør. Diakonikonsulenten skal være med til at inspirere medarbejdere og vores bagland," siger Jens Medom Madsen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer