Vi har brug for attraktive og rummelige IM-fællesskaber

Mission, økonomi og efterskoleliv var på dagsordenen ved hovedbestyrelsens seneste møde

Mandag den 18. november var Indre Missions Hovedbestyrelse (HB) samlet på Indre Missions Hus i Fredericia. På dagsordenen var blandt andet et besøg af tre unge deltagere fra IMU’s studietur til den store lutherske menighed Church of Hope i Iowa i USA. De udfordrede HB i en samtale om, hvordan man skaber fællesskaber, som folk har lyst til at være med i. Om rummelighed, uperfekthed, samfundsengagement og om bøn som et bærende element i alle aktiviteter.

    I god forlængelse af den samtale drøftede HB også de Fokus2030-rapporter, som fortæller, hvad medarbejderne arbejder med, og om de planer og visioner, som lever rundt i regionerne og i de lokale fællesskaber.

Samtale med efterskoler

To efterskoler, som har fået nye forstandere, var indbudt til samtale. Fra Sydvestjyllands Efterskole deltog forstander Tonny Dall Sørensen og bestyrelsesformand Bjarke Rasmussen, og fra Nøvlingskov Efterskole deltog forstander Morten Horsholt Mikkelsen. Samtalen drejede sig især om, hvordan skolernes værdier kommer i spil i forholdet til eleverne og i samspillet med skolernes baglande.

Fremtidens bøger

Et af de større punkter på dagsordenen handlede om bog- og litteraturmission. Forlagschef Holger Skovenborg og marketingsassistent Helle Jakobsen præsenterede HB for en aktuel analyse af danskernes læsevaner og den pressede bogbranche.

    Forskellige forslag og ideer til udvikling af bogprodukter og markedsføring blev diskuteret, og det blev besluttet at arbejde videre med nogle af idéerne fra samtalen.

Underskud i 2020

Det endelige budget for 2020 blev godkendt med et underskud på 1.420.000 kr. Underskuddet skyldes ikke mindst, at HB fastholder den forhøjede medarbejdernormering, og at konkurrencesituationen er blevet hårdere for IM’s virksomheder. Samtidig kan HB notere sig, at der i indeværende år er indkommet ekstraordinært store testamentariske gaver, som betyder, at den økonomiske situation ikke er kritisk.

    Hovedbestyrelsens næste møde er det store tre-dages januarmøde på Hotel Hebron i København.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer