Tilbagegang er ikke krise - indremission.dk
Tilbagegang er ikke krise
Tilbagegang er ikke krise

18.11.2019

Tilbagegang er ikke krise

PRESSEMEDDELELSE: Antallet af missionshuse og IM-fællesskaber er faldet de seneste 10 år, men det er ikke ensbetydende med, at Indre Mission er i krise
Indre Mission er i krise. Sådan lød overskriften på en af DR's mest citerede nyheder søndag den 17. november, om den faldende opbakning til Indre Mission.

    Nyheden bygger på Indre Missions egne tal, der viser, at for eksempel antallet af missionshuse over de seneste 10 år er faldet fra 297 til 203. Tilsvarende er antallet af lokale IM-fællesskaber faldet fra 398 til 303.

    Tallene dækker dog over en betydelig mere nuanceret virkelighed, end den DR fortalte.

    Det er sandt, at Indre Mission en del steder - især i landområderne - har været nødt til at lukke huse, men samtidig er der andre steder bygget, udvidet og moderniseret missionshuse, ikke mindst i de større byer. Det er også sandt, at det mange steder er svært at række stafetten videre til de yngre generationer. Ikke desto mindre er det i høj grad de unge generationer, der i dag præger og udvikler Indre Mission.

    At Indre Mission oplever en faldende opbakning betyder ikke, at bevægelsen er i krise. Dels er det en udvikling, som har stået på de seneste 50 år, og som afspejler den samme åndelige udvikling, som hele Folkekirken er ramt af. Dels afspejler den tendensen til, at de unge søger fra landet mod byerne, og at foreningslivet generelt er presset de fleste steder.

    Indre Mission er ikke sat i verden for at have magt og indflydelse, men for at kalde mennesker til at tro på Jesus - tage imod hans tilgivelse og følge hans ord. Indre Mission er en vækkelsesbevægelse og selvom antallet mange steder går tilbage, så er budskabet og den grundlæggende mission efter 158 år stadig den samme. Hver gang et menneske møder og tager imod den kærlighed, som Jesus giver, så har Indre Mission nået sit mål. Og det sker stadig, ikke mindst blandt unge.

    Indre Mission har de seneste 5 år været igennem et omfattende generationsskifte og mange nye unge missionærer arbejder i dag for Indre Mission. Samtidig har sommerens bibelcampings sat rekord med 13.500 deltagere. Over de seneste 10 år har de lokale fællesskaber investeret mere end 100 millioner i nye og mere moderne missionshuse. Den udvikling hører med til billedet af dagens Indre Mission og kan løbende følges her på indremission.dk, på Indre Mission's Facebook-side og i magasinet impuls.

    Indre Missions formand sætter ord på sagen i denne aktuelle videoblog: Efter 158 år vil vi stadig det samme (videoen kan også ses ovenfor).

Pressemeddelelsen er bla. svar på følgende:
- TV-Avisen den 17. november 2019 kl. 18.30 (fra 8:31 min.)
- Artikel på DR.dk


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter