FRYD blev en øjenåbner

Romanforfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky dumpede ind på FRYD – en konference for kristne kunstnere, og fik en positiv oplevelse med 100 andre kreative mennesker

De to veninder operasangeren Merete Laursen og romanforfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky kørte fra København tidlig lørdag morgen. De skulle på tur i det jyske. Destinationen hed FRYD – konference for skaberglæde på Børkop Højskole.

Anne-Cathrine var inviteret med af sin veninde.

"Jeg havde et hul i kalenderen, hvor jeg ikke skulle ud og holde foredrag, og min mand, der er chef for livgarden, var på kursus, så jeg tog med. Det kunne være befriende med lidt påfyldning," forklarer forfatteren. Hun har skrevet flere anmelderroste romaner og har vundet flere priser. Den største af dem er "De Gyldne Laurbær" for romanen "Forbandede yngel".

"Jeg havde nærmest ingen forventninger til konferencen. Jeg vidste ikke noget om den, og kendte ikke noget til Børkop Højskole. Jeg så mest frem til at køre med Merete frem og tilbage," siger hun ærligt. Men efter en dags oplevelser understreger hun: "Jeg har fået en rigtig positiv oplevelse, og det blev en øjenåbner, for der var mange andre kristne kunstnere, jeg ikke kender."

Bekræftende at se andre bede

Hendes første workshop er "Dans og bevægelse i mødet med Gud" med tre kvinder, der har en dansegruppe i Aarhus Valgmenighed.

"Det var en ret god måde at starte morgenen på med at danse. Jeg var lidt stiv i det, men det gik i hvert fald over," fortæller Anne-Cathrine.

"Det var så bekræftende at se mennesker, der har andre måder at bede på. Når jeg holder foredrag, så fortæller jeg efter pausen om min skriveproces, og hvordan jeg begynder hver dag med at bede. Jeg gør det ved at skrive mine bønner på computer, for jeg er et skrivende menneske."

Over middag deltager hun i en workshop med Leif Andersen, hvor han kommer ind på forholdet mellem kunst og forkyndelse.

"Det var et fedt foredrag med Leif Andersen; jeg havde aldrig hørt om ham før," siger forfatteren.

Hun har valgt workshoppen med Jakob Svendsen som det sidste.

"Det var det mest arbejdsrelaterede. Jeg er rigtig tit ude at holde foredrag, og det er godt, hvis jeg kan få tilhørerne til at grine undervejs, og det lykkes. Jeg har sådan set aldrig vidst hvorfor, så det var fedt at få indblik i noget teori," fortæller Anne-Cathrine, der i ti år har levet af at skrive bøger.

Vigtig konference

Hun roser, at der er nogen, der har taget initiativ til at få konferencen op at stå.

"Det er super vigtigt, for vi har brug for at forstå, at kunstnere skal virke inden for deres kunstneriske felt. Hvis vi begrænser dem kun til at virke inden for kirkesammenhænge, svarer det til at sige, at en kristen murer kun må bygge kirker," forklarer Anne-Cathrine.

"Jeg er et kristent menneske, der skriver bøger. Noget af det fedeste, der kan ske for mig, er, når jeg møder et menneske som den mand, der kom hen til mig, da jeg holdt foredrag i Gentofte. Han sagde: 'Du skal vide, at jeg læste engang noget i Bibelen, som jeg aldrig forstod. Men efter jeg læste noget i din roman om smaragdsliberen, forstod jeg det."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer