Nu kan der holdes friluftsmøder

Restriktionerne omkring corona er blevet ændret og giver nogle nye muligheder for at samles

Tirsdag udsendte Sundheds- og Ældreministeriet en ny bekendtgørelse, som på tre afgørende punkter lemper reglerne for hvordan og hvor mange, der kan samles til kirkelige aktiviteter.

Pladskravet om 4 kvm pr. person indendørs ændres til 2 kvm - hvis man sidder ned. Det betyder, at forsamlingsloftet i kirker og missionshuse kan fordobles. Afstandsreglerne med mindst 1 meter til hinanden, og 2 meter hvis der synges, skal dog stadig overholdes.

Samtidig fritages udendørs aktiviteter, hvor deltagene overvejende sidder ned, fra det gældende forsamlingsloft på 50 personer. Det åbner mulighed for eksempelvis at arrangere større friluftsmøder. Dog ikke med flere end 500 deltagere.

Endelig tillades det nu også at afholde sommerlejre og sommeraktiviteter for børn og unge op til 25 år. Men restriktionerne omkring overnatning betyder, at Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler anbefaler at i stedet at lave dagsarrangementer uden overnatninger (læs hvordan her).

Indre Mission har opdateret sine retningslinjer på indremission.dk/corona, og der arbejdes fra flere sider med at undersøge, hvilke muligheder det giver for sommerens planlagte aktiviteter. 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Unge viser stor interesse for det nye teologispor
Interessen for teologi har vist sig at være større end forventet. Det kan ses på opbakningen til det nye tiltag på Børkop Højskole. …
IM-medarbejdere lærte om frimodig forkyndelse
Otte medarbejdere har fået værktøjer til, hvordan de kan formidle det kristne budskab. 
Indre Mission laver en landsdækkende kampagne for diakoni
Alle lokale IM-fællesskaber opfordres til at række en hjælpende hånd til andre mennesker den 14. september.

Annoncer